Viimeinen toivonkipinä sammui Seinäjoella – ”Valtavan iso pettymys”

Lyöjäjokeri Niko Honkaniemi löi kolme YK-V:n kahdeksasta juoksusta.

Seinäjoen Maila-Jussit oli parempi kotikentällään jaksoin 2-0 (8-6, 4-2). Voitto ottelusta olisi pitänyt vielä pudotuspelihaaveet elossa, mutta tappion myötä ne voidaan viimeistään haudata.

Kauteen lähdettiin tavoitteena pudotuspelipaikka. Se tavoite jää kuitenkin täyttymättä, sillä sarjataulukko puhuu armotonta kieltään. Nelospaikalle on matkaa viisi pistettä ja lisäksi kahdella edellä olevalla joukkueella, Vimpelillä ja Alajärvellä on pelattu kolme ottelua vähemmän.

Hyvin teoreettinen mahdollisuus on olemassa, mutta käytännössä voi sanoa, että pudotuspelejä Ylistarossa ei tänäkään vuonna pelata.

– Sen voi nyt oikeastaan sanoa, että enää ei ole mitään mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Kyllä ne menivät tämän tappion myötä. Onhan tämä valtavan iso pettymys kaiken kaikkiaan, pelinjohtaja Marko Honkaniemi harmitteli Seinäjoki-pelin jälkeen.

Loppukauden aikana on tavoite pelata hyviä pelejä ja varmistaa sarjapaikan säilyminen myös tulevalle kaudelle. Kahden Maila-Jussit-peliä edeltäneen voiton myötä sarjapaikka tuskin enää valahtaa missään skenaariossa käsistä, sillä taaksepäin on turvallisen tuntuinen ero.

Maila-Jussit peli alkoi karmeimmalla mahdollisella tavalla. Yksi ottelun isoista teemoista oli, että jos kaverille ei tarjota läpilyöntejä, mahdollisuus voittoon on olemassa. Kummallakin jaksolla SMJ sai niitä kuitenkin yhden.

Heti ensimmäisen vuoron aloittavalla Seinäjoki sai luotua palottoman ajotilanteen Rasmus Tepolle, joka löi pallon aidan alta läheiselle nakkikioskille kunnarin ja kolmen tavallisen arvoisesti. Teppo pääsi myös heti tilanteen jälkeen vapaalla kotiin, joka vei seinäjokelaiset nopeasti 5-0-johtoon. Ensimmäisen sisävuoron jälkeen Seinäjoki johti jo 6-0.

Omakin sisäpeli lähti jakson edetessä käyntiin, mutta lopulta kiri pysähtyi 8-6-tilanteeseen neljännen lopettavalla.

– Löimme välillä tosi laadukkaastikin, mutta emme saaneet niistä aina palkintoa. Toisaalta taas teimme omilla sekoiluillamme paloja, jotka söivät peliämme. Ei ollut sikäli paras päivä, Honkaniemi kertoo.

Toisella jaksolla juoksut olivat vaikeamman takana. SMJ onnistui jälleen ensimmäisessä vuorossa ja siirtyi avausvuoron lopettavalla 3-0-johtoon yhden läpilyönnin siivittämänä, josta vastasi tällä kertaa Topias Teppo. Tepot järjestelivät myös kolmannen juoksun, kun Rasmus kotiutti Topiaksen.

Sisäpeli alkoi rullaamaan kunnolla vasta jakson vanhetessa, mutta loppupään kaksi järjesteltyä juoksua eivät voittoon tällä kertaa riittäneet.

– Koko kauden on ollut loistavia suorituksia ja perään sitten virheitä. Tasaisuus on puuttunut, kuten tässäkin pelissä, Honkaniemi huokaa.

Ottelussa piti alun perin pelata Ville Rinta-Hynnilän, mutta jalkavaivojen vuoksi hän oli pois tämän ottelun. Kilpa-Veljien harjoitusrinkiin tiistai-iltana liittynyt Ilari Rosenberg teki hänen tilallaan debyyttinsä YK-V-paidassa jokeriosastolla.

Ykköspalkinnon otti tällä(kin) kertaa Oskari Mäkelä, jonka lusikkakaappi alkaa huhujen mukaan pursuamaan hiljalleen ylitse. Kakkospalkinnon nappasi erinomaista peliä sisällä ja ulkona esittänyt Oskari Jaakkola.

Tällä kertaa ”Vetelä” oli myös ottelun energisin pelaaja. Takakentän pienisuuri mies oli taas mainiosti asialla.