YK-V voitti keltamustien keskinäisen Taro-areenalla

Miika Paasimäki syöksyi neljä juoksua Kilpa-Veljille.

Kannuksen Ura kaatui Taro-areenalla suoraan jaksoin 2-0 (9-4, 2-0).

Kilpa-Veljille Kannuksen kaataminen tuli tärkeään paikkaan. Joutopäiväpelissä viime viikolla joukkueen ensimmäinen voitto irtosi Vimpeliä vastaan, ja nyt voitot saivat jatkoa toisella peräkkäisellä kolmen pisteen potilla.

Ottelun alussa Kilpa-Veljet nukkui kuitenkin vielä päiväunia. Heti ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Kannus siirtyi palottomasti 3-0-johtoon, kun se onnistui napsimaan juoksuja yksittäin Kilpa-Veljien pienen huolimattomuudenkin avustuksella. Tämä johti siihen, että Kilpa-Veljet otti aikalisän jo ensimmäisellä ulkovuorollaan.

– Ensimmäisen viiden lyöjän jälkeen heräsimme. Aikalisä otettiin hyvään paikkaan ja sen jälkeen annoimme kaverille enää yhden juoksun. Saimme valot päälle, kuten piti, pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski sanoo.

Kuitti tuli jo saman vuoroparin lopettavalla, ja homma alkoi rullaamaan sisällä heti kärjestä. Toiseen vuoropariin siirryttiin 3-3-tasatilanteessa, kun Niko Kuoppala, Niko Honkaniemi ja Tuomas Rajahalme onnistuivat lyönneillään kotiuttamaan Pasi Rantalan, Oskari Mäkelän ja Miika Paasimäen. Toisesta vuoroparista eteenpäin YK-V hallitsi avausjaksoa täysin ja vei sen lopulta nimiinsä 9-4-lukemin.

Toisella jaksolla sisäpeli lähti rullaamaan heti alusta saakka hieman väärin, joka aiheutti pientä tahmeutta juoksutehtailuun. Lienee jollain tavalla kuvastavaa, että Kilpa-Veljien toisen jakson avausjuoksu tuli vapaataipaleella kolmannen aloittavalla. Yksi lyötykin juoksu kuitenkin saatiin, kun Ossi Maunulan lyönnillä erinomaisen ottelun pelannut kärki Paasimäki ennätti kotiin.

Ulkopeli oli rautaa koko toisen jakson, eikä Kannus saanut juoksuakaan aikaiseksi neljän vuoroparin aikana. Näin ollen toinen jakso meni YK-V:lle 2-0-lukemin.

– Suurempaa uhkaa ei ollut oikein missään vaiheessa. Ehkä suurin oli heidän lyöjäjokerinsa, jos hänelle saivat pelattua tilannetta, mutta saimme hänen edestään pelattua kaikki hyvin pois koko ajan. Emme montaa paikkaa antaneet, Polvi-Lohikoski kertaa.

Seuraava ottelu on edessä tulevana keskiviikkona, kun Kilpa-Veljet vierailee kirkonkylässä Maila-Jussien vieraana. Seinäjokelaiset ovat voittaneet kauden kolme aiempaa keskinäistä ottelua, ja keskiviikon ottelu on joukkueiden kauden neljäs ja viimeinen kohtaaminen.

Pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan neljänteen sijaan on tällä hetkellä matkaa kolme sarjapistettä, mutta edellä olevat Vimpeli ja Alajärvi ovat pelanneet kumpikin kolme ottelua vähemmän. Näin ollen Maila-Jussien kaataminen vieraissa olisi ensiarvoisen tärkeää ihmenousua pudotuspeleihin silmällä pitäen.

Ottelun ykköspalkittu oli lukkari Oskari Mäkelä ja kakkospalkittu lyöjä- ja vaihtajajokeri Niko Kuoppala. Ottelun energisimmäksi pelaajaksi valittiin monoille reippaasti kyytiä antanut, neljä juoksua tuonut Miika Paasimäki.

Ottelun energisin pelaaja oli Miika Paasimäki