Helteisestä kauden avauksesta voitto! – Kitron pätsistä kaksi pistettä

Sami Kokko tuuletteli kotarissa kunnaria alajärveläisten ihmetellessä.

Vaikka huoltojoukot hakivat otteluun 48 kappaletta virkistävää vichyä, loppui se kesken ennen päätösvihellystä. Kolmetuntinen yli 30 asteessa pelattu peli Alajärven Kitrolla päättyi kolmannella kotiutuslyöntikierroksella 2-1-jaksovoiton keltamustille.

Ensimmäisellä jaksolla Sami Kokko löi heti ensimmäisessä vuoroparissa Jussi Heikkilän kotiin, mutta Alajärvi vastasi kahdella juoksulla ensimmäisen lopettavalla. Ensimmäisessä vuorossa YK-V saikin luotua suurimman osan avausjakson kolmostilanteistaan ja viimeisten vuoroparien aikana sisäpeli tukehtui.

Neljännen aloittavalla keltamustat onnistuivat vielä hivuttautumaan juoksun päähän, kun Miika Laitamäki onnistui kotiuttamaan kärkenä pelanneen Kossu-laina Jesse Rantamäen. Tämä ei kuitenkaan riittänyt ja Ankkureiden ei tarvinnut viimeistä sisävuoroaan käyttää. Avausjakso kirjattiin 3-2-lukemin isännille.

Pelinjohtajana ensi kertaa toiminut Risto Sarvikas harmittelikin avausjakson virheiden määrää.

– Teimme paljon virheitä pelissä. Välillä se oli pelinjohdosta kiinni, välillä vähän muistakin. Ensimmäisellä jaksolla annoimme puhtaasti omalla toiminnalla yhden juoksun ja toinen oli kyseenalainen ehtiminen, Sarvikas harmittelee.

Toiselle jaksolle tekeminen oli paranemaan päin. Pelilliset kömmähdykset jäivät hieman vähemmälle ja keltamustat onnistuivat nousemaan 3-2-tappioasemasta 4-3-jaksovoittoon neljännen lopettavalla. Kolme juoksua ottelussa lyönyt Kokko näkeekin, että toinen jakso oli Kilpa-Veljiltä jo parempaa tekemistä.

– Annoimme ensimmäisellä jaksolla vähän halvalla kaverille juoksut ja sitä myötä koko jakson. Toiselle jaksolle tiivistimme niin sisä- kuin ulkopeliäkin ja voitimme sen täysin ansaitusti, Kokko kertaa.

Supervuorossa juoksut tasattiin 1-1. Koko pelin erinomaisesti pelannut Ankkuri-maestro Tero Tuomela pommitteli jälleen yhden juoksun, johon keltamustien oli vastattava superin lopettavalla. Tässä jälleen onnistuttiin, kun Kokko kotiutti Rantamäen.

Lopulta kotiutuslyöntikilpailustakin tuli tiukka taisto, ja sen voitto kirjattiin YK-V:n 6-5-voitoksi. Alajärvi oli vakuuttava kotarin alussa sisällä ja painoi neljä pinnaa taululle, mutta YK-V vastasi tähän neljällä juoksulla. Isossa roolissa oli jälleen Kokko, jonka kolmospesän taakse maisemiin lyömä pallo oli kunnarin ja juoksun arvoinen.

Vielä seuraavat kolme pariakaan eivät tuoneet ratkaisua. Tuomela löi ensin Alajärveläisistä kotiin Taneli Hautalan, mutta Ankkurien juoksut jäivät tähän. Lukkari Mika Joensuu onnistui kuitenkin lyömään Rantamäen kotiin ja 5-5-juoksuin edettiin jo kolmannelle kotarikierroksella.

Kolmannella kierroksella YK-V onnistui ulkona nollaamaan Ankkurit ja ratkaisijanviitan sovitteli ylleen Laitamäki, joka onnistui kotiuttamaan kärkilyöntikeisari Keijo Saarenmaan.

– Avausvoitto on avausvoitto ja vielä yli kolmen tunnin väännön jälkeen. Ei muutamaan vuoteen olekaan miesten joukkueelle tullut avauspelistä voittoa, joten onhan tämä mukava, Sarvikas virnistää.

Kokko palkittiin ottelussa ykköspalkinnolla ja kärkilyönneissä täydellisesti suoriutunut sekä voittojuoksun tuonut Keijo Saarenmaa kakkospalkinnolla.

– Oli hieman alkukankeutta, eikä hirveästi ole vielä rutiinia yhdessä pelaamisesta tällä kokoonpanolla, kun ei ole pelejä alla. Veikkaan, että Alajärvi on tässä sarjassa korkealla ja kyllä oma pelimme paranee. Tärkeä voitto vieraskentällä, Sarvikas summaa.

Seuraavana YK-V kohtaa Urheilupuistossa 5. heinäkuuta Kannuksen Uran kello 15.00. Tervetuloa kannustamaan keltamustat seuraavaan voittoon!

YK-V:n kokoonpano Alajärvellä: