Miesten Suomensarja-joukkue on hahmottumassa – “Teemana on ollut ilon kautta”

YK-V-kapteeni Arto Ruuhinen on vastannut joukkueen kasaamisesta.

Kilpa-Veljien miesten Suomensarja-joukkue on kokenut melko paljon muutoksia siitä, mihin joukkue syksyllä jäi. Suomensarjaan saadaan kuitenkin kasaan uskottava joukkue, jolla pystytään kilpailemaan hyvistä sijoista tulevalla kaudella.

Syksyllä kauden päätteeksi pesäpallojaosto kokoontui pohtimaan miesten joukkueen tulevaisuutta. Uusia tuulia haluttiin hakea ja joukkueen kapteenina muutamana edeltävänä kesänä toiminut Arto Ruuhinen otti vastuun joukkueen kasaamisesta kaudelle 2020.

– Oli heti selvää, että kaikki halusivat jotain muutosta. Vastuulleni jäi joukkueen kasaaminen, ja sen teemana on ollut ”ilon kautta”, Ruuhinen taustoittaa.

Joukkueeseen on tippunut hiljalleen uusia nimiä pitkään joukkueissa olleiden rinnalle. Jatkajiakin jäi lopulta hyvä määrä, ja uusia ja uusvanhoja naamoja nähdään joukkueessa jälleen tulevana kesänä.

– Pitkään joukkueen mukana pelanneet olivat heti mukana, ja joukkueesta aiemmilta vuosilta tuttuja pelureita alettiin vongata mukaan, joka onnistui hyvällä menestyksellä, Ruuhinen kertoo.

Uusina miehinä YK-V-rinkiin ovat hypänneet mukaan muun muassa viime vuonna Peräseinäjoen Toivetta edustanut Jussi Heikkilä ja Vähänkyrön Viestissä Ykköspesistä pelannut Eero Karvonen.

Sami Kokko palaa keltamustiin tulevaksi kesäksi.

– Heikkilältä odotetaan väkeviä esityksiä mailanvarressa. Karvosella sen sijaan räpylä kestää hyvin, Ruuhinen kuvailee.

Mukaan joukkueeseen ovat liittyneet myös uusvanhat Kilpa-Veljet Sami Kokko ja Janne Rauhala. Kokko on tuttu kasvo ylistarolaisjoukkueesta jo vuosituhannen alkupuolelta, ja on edustanut ylistarolaisseuraa monena vuonna myös viime vuosikymmenellä. Kokko liittyy mielenkiinnolla mukaan vanhaan seuraansa.

– Moneskohan paluu tämä jo on? Mutta täällä ollaan, Kokko sivaltaa.

– Pitkästä aikaa olen taas ehtinyt mukaan talvitreeneihin ja täytyy myöntää, että mukavaa hommaa tämä edelleen on näilläkin kilometreillä. YK-V on ensi kesänä ”sekalainen ja tervepäinen ryhmärämä”. Sopivasti nopeita soluja omaavia kloppeja, vahvaa keski-ikäistä perustaitoa ja tarvittava määrä turvaa ja rauhaa tuovaa kokemusta. Uskon, että tällä reseptillä on tulevana kesänä nähtävissä viihdyttävää pesäpalloa urheilupuistossa, Kokko uskoo.

YK-V tekee tulevalla kaudella farmiyhteistyötä Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa, joka tuo seuran riveihin hyviä vahvistuksia. Yhteistyötä tehdään tulevalla kaudella muutaman pelaajan osalta myös Ykköspesistä pelaavan Alavuden Peli-Veikkojen kanssa. Pelinjohtajiston suhteen on edetty taustoilla, ja tulevan kauden pelinjohtajisto ratkennee hyvissä ajoin ennen kautta.

Kirmaushallissa on kuluneen talven aikana pidetty 1-3 treeniä viikossa, joihin on saatu lisäaktiivisuutta yhteistreeneillä Vähänkyrön Viestin Ykköspesis-miehistön kanssa. Ruuhinen on katsonut tyytyväisenä tulevan kesän YK-V-miehistön suorittamista.

– Salilla on ollut hieno fiilis ja loistava henki. Miehet ovat pyyhkineet salin lattioita kuin ennen vanhaan. Tuskin maltan odottaa, että pelit alkavat, Ruuhinen iloitsee.

YK-V-miehistö kesällä 2020:

Sami Kokko
Janne Rauhala
Eero Karvonen
Jussi Heikkilä
Arto Ruuhinen
Jussi Koivula
Oskari Jaakkola
Niko Kuoppala
Keijo Saarenmaa
Arttu Saari
Panu Lauttamus