Joensuu ja Mannila vahvistamaan Kilpa-Veljiä

Kilpa-Veljien miesten joukkue vahvistui vielä kauden kynnyksellä, kun kauden väliin jättävän Vähänkyrön Viestin Ykköspesis-miehistön lukkari Mika Joensuu liittyy Kilpa-Veljiin kesäksi. Juuri ennen korona-aikaa myös kokenut tykki Jukka Mannila liittyi Vaasasta keltamustien vahvuuteen.

Viime vuonna YK-V:n lautasen ääressä kävi useampikin mies, mutta tulevalla kaudella tontilla operoi kokenut VäVin ulkokentän johtaja Joensuu. YK-V:n pelinjohtaja Risto Sarvikas on mielissään uudesta vahvistuksesta.

– Harvoin on saatavilla näin kovia lukkareita Suomensarjaan. Hän tuo meille tärkeän puuttuvan palasen meidän ulkopeliin, ja erityisesti nollatilannepelaaminen tulee hänen myötään tiivistymään, Sarvikas iloitsee.

Mannila tuo jälleen hieman lisää syvyyttä YK-V:n rosteriin.

– Hän tuo pehmeillä käsillään syvyyttä vaihtolyöntiarsenaaliin ja kokeneena pelaajana pystyy pelaamaan etukentällä ja linjassa. Hän on erittäin hyvä vahvistus kokoonpanoomme, Sarvikas kehuu.

Jo pitkään pelikentillä viihtynyt Joensuu kertoo, että oli Viestin peruttua sarjaosallistumisensa heti valmis jatkamaan. Kesät miehellä on kuitenkin mennyt pääasiassa pesäpallon parissa, joka sai hieman jarruttamaan päätöstä lähteä kesäksi naapuriseuraan.

– Hyvällä mielellä lähden Ylistaroon. Kauan mietin asiaa ja halusin olla varma, että haluan pelata. Ensin fiilikseni oli, että ilman muuta lähden, mutta kun aikaa kului, aloin miettimään, voisiko kesän ottaa rennosti ilman pesistä. Kun pesisuutisia alkoi taas tulemaan, tuli pelihalut takaisin. Vielä ei päästetä pelaamisesta irti, Joensuu kertoo.

Joensuu kertoo, että välikesän pelipaikaksi Ylistaro oli selvä valinta. Mies pääsi jo talvikaudella harjoittelemaan YK-V:n kanssa, kun VäVi ja YK-V harjoittelivat yhdessä muutaman kerran viikossa.

– Ylistaroon on helppo tulla ja tunnen sieltä jo valmiiksi paljon ihmisiä, hän sanoo.

Viimeksi Suomensarjaa VäVin noustessa Ykköspesikseen pelannut Joensuu odottaa mielenkiintoista kautta. Tynkäkausi sisältää vain vaatimattoman määrän otteluita, ja koronapandemia toi omat haasteensa harjoitteluunkin, kun joukkueharjoitukset olivat tauolla liki kaksi kuukautta.

– Haasteellista on ollut arvioita, koska laittaa itseensä tietynlaiseen pelivireystilaan. Tällä kaudella ei montaa ohipeliä saa tulla, jos meinaa pärjätä. Nyt pitää alusta asti onnistua ja jokainen peli on tärkeä, Joensuu linjaa.

Joensuu ja Mannila nähtäneen keskiviikkona rosterissa, kun YK-V kohtaa harjoitusottelussa Maila-Jussit Taro-areenalla.