Tasapeli SMJ:tä vastaan – Ulkopeli starttasi positiivisesti, sisällä vielä petrattavaa

 

Kärkenä pelannut Koskenkorva-laina Tony Latvala osoitti nopeutensa jo ensimmäisessä harjoituspelissä. Palloa kolmospesällä ottaa vastaan SMJ-paidassa viime vuonna YK-V:ssä nähty Miika Paasimäki.

Kesäinen Taro-areena sai tulikasteensa kauden otteluiden osalta keskiviikkona, kun Seinäjoen Maila-Jussit vieraili harjoituspelissä. Tasainen ottelu päättyi lopulta jaksoin 1-1 (2-1, 1-2) ja kotarissakin juoksut tasattiin 2-2.

Heti ottelun ensitahdeista lähtien YK-V:n ulkopeli lähti rullaamaan mallikkaasti. Uutena vahvistuksena keltamustiin liittynyt Mika Joensuu oli lukkarina mies paikallaan, ja pystyi vaikeuttamaan vierailijoiden sisäpeliä omalla tekemisellään merkittävästi.

Myös muuten ulkopelissä oli hyviä elementtejä ja räpylä kesti. Pelinjohtaja Risto Sarvikas kehuu lautaselle astellutta Joensuuta.

– Ulkopeli sujui erittäin hyvin. On mukava pelata ulkopeliä, kun on kunnon lukkari. Nollatilanne on aika hyvä ja aika ison prosentin paloista Joensuu pystyi itse tekemään etenkin ensimmäisellä jaksolla. Tilanne on huomattavasti parempi kuin pari viikkoa sitten ulkopelin suhteen, Sarvikas kehuu.

Kahden jakson aikana Maila-Jussit löysi vain kolmesti riittävästi tilaa YK-V:n kentästä juoksun arvoisesti. Yksi juoksu syntyi pienellä tuurillakin, kun seinäjokelaislyöjä sivalsi taktiseen väärään leikkurin, jonka myötä pallo katosi kolmospesän taakse pellolle.

YK-V:n sisäpeli ei sen sijaan vielä lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla. Merkkivirheet ja vielä hieman talviterässä ollut lyöntipeli jättivät toivomisenvaraa tuleviin koitoksiin.

– Lopputulos oli tietysti ok, koska peli oli tasainen, mutta kaikkiaan jäi hieman sekava tunnelma. Sisäpeli oli tahmeaa ja teimme paljon merkkivirheitä. Välillä oli viuhka väärin ja välillä miehet menivät väärin. Teimme itse paljon paloja laittomilla, huolimattomuusvirheillä ja merkkisakkauksilla, Sarvikas harmittelee.

SMJ-ottelu oli YK-V:lle kauden ensimmäinen harjoitusottelu. Joukkue pääsi palaamaan kunnolla pelikentille toukokuun loppupuolella ja siitä lähtien ulkoharjoituksissa on pystytty käymään täysipainoisesti.

Mika Joensuun tolppa nousi mallikkaasti SMJ-ottelussa.

Kauden alkuun on vielä muutama viikko aikaa, joten sisäpeliä ehditään hioa uomiinsa Taro-areenalla. Lyöntiharjoitukset ovat jääneet vielä hieman piippuun, ja toistoja on korona-ajan sulkujen myötä normaalia vähemmän alla.

– Sisäpeliä pitää parantaa. Täytyy hakea lyöntitoistoja alle lisää ja saada varmuutta tekemiseen. Emme ole lyöneet läheskään niin paljon kuin normaalisti tähän aikaan on lyöty. Tämä oli muutenkin ensimmäinen peli ja miehet tulevat maailmalta kentälle, niin se on aina ensin hieman hakemista, Sarvikas paaluttaa.

YK-V:n kausi alkaa torstaina 25. kesäkuuta Alajärven Ankkureiden vieraana. On mahdollista, että ennen tätä pelataan vielä yksi harjoitusottelu, joka ajoittuisi ensi viikolle, eli juhannusviikolle.

YK-V:n kokoonpano SMJ-harjoituspelissä:

 1. Tony Latvala, 3P
 2. Matias Rauhala, 2P
 3. Jussi Heikkilä, 2k
 4. Mika Joensuu, L
 5. Miika Laitamäki, 1V
 6. Oskari Jaakkola, 3K
 7. Jukka Mannila, 3V
 8. Arto Ruuhinen, 2V
 9. Eero Karvonen, S
 10. Janne Rauhala
 11. Niko Kuoppala
 12. Jussi Koivula

Katso YK-V:n kauden 2020 kokoonpano tästä