Ylistaron pesäpallokenttä nimetään Ideapark Areenaksi

Seinäjoen Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli ja YK-V:n pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski odottavat tulevaa pesiskesää uudella Ideapark Areenalla.


Ylistaron Urheilupuiston pesäpallokenttä tunnetaan tulevana kesänä Ideapark Areenana. Seinäjoelle loppuvuodesta 2019 avatun Ideaparkin toimitusjohtaja Petri Häli kertoo, että kauppakeskusyritykselle on tärkeää olla mukana myös lähialueiden urheilu- ja seuratoiminnassa, ei vain kaupungin keskusta-alueella.

– Haluamme olla tukemassa seuratoimintaa, ja lasten ja nuorten harrastuksia, meidän koko vaikutusalueellamme. Emme toimi siis pelkästään Seinäjoella, vaan olemme markkinoineet itseämme koko Pohjanmaan Ideaparkina, Häli kertoo.

Häli muutti viime vuonna Ylistaroon Oulun seudulta ja pitää perheineen majaansa Kyrönjoen varrella. Monilla pienemmillä paikkakunnilla kipuillaan erityisesti joukkueurheilussa vetäjäpulan vuoksi, mutta seurat ovat toimitusjohtajan mukaan tärkeitä liikunnan mahdollistajia alueillaan.

Siksi Ideapark haluaa olla tukemassa seuratoimintaa myös keskustojen ulkopuolella.

– Olen itsekin lähtöisin pienestä kylästä. Pienestä kylästä on lähtenyt NHL-pelaajia ja muita menestyneitä urheilijoita, joten myös tällaisella toiminnalla on edelleen tärkeä paikkansa, Häli sanoo.

Monet harrastukset ovat kärsineet viimeisen parin vuoden aikana koronarajoituksista, ja ahtaalle ovat joutuneet erityisesti lapset ja nuoret. Erityisesti matalan kynnyksen toiminta on ollut monella seuralla jäissä välillä pitkiäkin aikoja.

– On tärkeää, että on niin sanottuja ilmaisia urheilumahdollisuuksia. Esimerkiksi talvella jäädytetään kaukalot ja sellaisetkin perheet, joilla ei ole mahdollisuutta maksaa satojen eurojen kuukausimaksuja, voivat harrastaa, Häli sanoo.

– Toiseksi on kuitenkin tärkeää, että nuorilla on mahdollisuus lajiharjoitteluun niin, että kaikkien ei tarvitse olla ammattilaisia. Ihan tavalliset lapset ja nuoret, jotka eivät ole lajeissaan parhaita, saavat silti harrastaa, hän jatkaa.

Ylistaron Kilpa-Veljien pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski kertoo, että on tyytyväinen uuteen yhteistyöhön.

– On tärkeää, että saamme toimintaamme mukaan ison yhteistyötahon. Se takaa osaltaan sen, että toiminnalla on jatkumoa myös tulevaisuudessa, Polvi-Lohikoski iloitsee.