Sisäpeli aukesi toisella jaksolla – Ottelun alku jäi piippuun

Lyöjäjokeri Niko Honkaniemi sai pelinsä auki ja löi kolme juoksua.

Keltamustat pelasivat talvikauden viimeisen halliottelunsa Veteli Pesistä vastaan maaliskuun toiseksi viimeisenä sunnuntaina. Ottelussa jaksot tasatiin lukemin 1-1 (4-2, 5-9), mutta eväät voittoonkin olivat olemassa.

Talvikauden viimeisessä harjoitusottelussa kohdattiin ennalta tuntematon Veteli Pesis. Veteliläiset onnistuivat viemään nimiinsä ottelun ensimmäisen jakson, joka ei ollut kummaltakaan osapuolelta kovin säkenöivää peliä.

Keltamustien valmistautuminen jäi kiireellisen aikataulun vuoksi hieman piippuun, ja ensimmäinen jakso meni höyrytellessä konetta käyntiin.

— Valmistautuminen ei oikein onnistunut. Vedot jäivät lyhyeksi ja muutenkin lämmittelysetit jäivät vähän puolitiehen. Se tietysti näkyi ensimmäisellä jaksolla, pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski harmittelee.

Avausjaksolla Kilpa-Veljet löi ainoat juoksunsa toisessa vuoroparissa. Ensin Oskari Jaakkola puhkaisi kentän ja tämän turvin Keijo Saarenmaa juoksi kotiin. Toisen juoksun löi lyöjäjokeri Niko Honkaniemi, jonka tykistä Joonas Marttila juoksi kotiin.

Joonas Marttila toi keltamustien toisen juoksun avausjaksolla.

Kolmannessa vuoroparissa ulkopeli kuitenkin sakassi hitusen, jonka siivittämänä Veteli takoi kolme juoksua. Kun oma sisäpeli ei vielä avausjaksolla käynnistynyt kunnolla, korjasi Veteli jakson nimiinsa juoksuin 4-2.

Toisella jaksolla ketsuppipullo pamahti sitten vihdoin kunnolla auki sisäpelissä ja juoksuja tuli liukuhihnalta. Kahden vuoroparin jälkeen keltamustat johtivat ottelua jo 9-1-lukemin ja käytännössä jakson voittaja oli tässä vaiheessa selvä. Olennaista oli se, että lyönnit olivat kautta linjan hyviä ja monipuolisia. Kotiin ennätettiin niin näpeillä kun putoavilla lehdillä.

— Saimme 11 juoksua kahteen jaksoon aivan hyvillä lyönneillä. Olen itse odottanut paljon, että lyöntipeli saataisiin viimein auki ja nyt se onnistui. Totta kai, kun homma lähtee aukeamaan, niin lyönninkään ei tarvitse enää olla hyvä, kun kaikki yhtäkkiä toimii, Polvi-Lohikoski miettii.

Vaikka Veteli kiri vielä neljän juoksun päähän seuraavassa vuoroparissa, ei toisen jakson voittajasta ollut tehokkaan alun jälkeen enää epäselvyyttä. Toisen jakson lukemat kirjattiin lopulta 9-5 keltamustille. Toinen jakso jäi tosin vain kolmen vuoroparin mittaiseksi, sillä aika loppui kesken.

Miika Paasimäki toi toisen jakson ensimmäisen juoksun Kilpa-Veljille.

Voitto Vetelistä toisella jaksolla oli myös talvikauden ensimmäinen jaksovoitto, mikä luonnollisesti miellytti viuhkassa. Peli ei kuitenkaan ollut täysin ehjää, mikä jäi hieman harmittamaan. Mikäli toisen jakson kaksi ensimmäistä vuoroparia niin sisä- kuin ulkopelin osalta olisivat olleet ilme läpi pelin, ei ottelussa olisi ollut hädän päivääkään.

Tästäkin huolimatta, uusia pelipaikkoja saatiin jälleen kokeiltua ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla.

— Sellainen perustekeminen kautta linjan olisi voinut olla parempaa, ja kokonaisuus jäi ehkä hieman vajaaksi. Ihan sellaista 110 prosenttia ei saatu ulos läpi pelin. Kyllä tulos silti plussan puolelle jää ja meillä on hyvä pohja lähteä ulkokentille, Polvi-Lohikoski summaa.

Päivän tehokkain lyöntiosastolla oli Honkaniemi, joka paukutteli kolme juoksua. Hieman harvinaisempaa oli se, että hän ehti myös kertaalleen kotiin, kun Janne Polvi-Lohikoski löi toisella jaksolla kaksi juoksua läpilyönnillä. Etenijäosastolla kaksi juoksua mieheen toivat Marttila, Saarenmaa, Tuomas Rajahalme ja Miika Paasimäki.

Keijo Saarenmaa toi kaksi keltamustien 11 juoksusta.

Seuraavat harjoitusottelunsa keltamustat pelaavat jo ulkokentillä. Aikataulussa on vielä epäselvyyksiä, mutta toinen harjoitusottelu Veteliä vastaan pelataan huhtikuun 27. päivä. Näillä näkymin ennen kauden alkua pelataan vielä kolme harjoitusottelua.

Ottelun tilastot:

Veteli – Ylistaro 1-1 (4-2, 5-9)

1.jakso
(1-0, 0-2, 3-0, 0-0)

(Löi/Toi)
1-1 Oskari Jaakkola/Keijo Saarenmaa
1-2 Niko Honkaniemi/Joonas Marttila

2.jakso
(1-3, 1-6, 3-0)

(Löi/Toi)
0-1 Tuomas Rajahalme/Miika Paasimäki
0-2 Niko Honkaniemi/Keijo Saarenmaa
0-3 Panu Lauttamus/Tuomas Rajahalme

1-4 Niko Honkaniemi/Keijo Saarenmaa
1-5 Joonas Marttila/Arto Ruuhinen
1-6 Janne Polvi-Lohikoski/Niko Honkaniemi
1-7 Janne Polvi-Lohikoski/Tuomas Rajahalme
1-8 Oskari Jaakkola/Joonas Marttila
1-9 Tuomas Rajahalme/Miika Paasimäki

Kilpa-Veljien kokoonpanot:

1.jakso

1. Miika Paasimäki (3.polttaja)
2. Keijo Saarenmaa (3.koppari)
3. Janne Polvi-Lohikoski (1.vahti)
4. Tuomas Rajahalme (2.vahti)
5. Panu Lauttamus (2.polttaja)
6. Oskari Jaakkola (2.koppari)
7. Arto Ruuhinen (3.vahti)
8. Pasi Rantala (Sieppari)
9. Niko Kuoppala (Lukkari)
10. Niko Honkaniemi
11. Joonas Marttila
12. Jussi Koivula

2.jakso

1. Miika Paasimäki (3.polttaja)
2. Keijo Saarenmaa (3.koppari)
3. Arto Ruuhinen (2.koppari)
4. Tuomas Rajahalme (1.vahti)
5. Joonas Marttila (3.vahti)
6. Panu Lauttamus (2.vahti)
7. Oskari Jaakkola (2.polttaja)
8. Pasi Rantala (Sieppari)
9. Niko Kuoppala (Lukkari)
10. Niko Honkaniemi
11. Janne Polvi-Lohikoski
12. Jussi Koivula

Otteluvideot:

Alta vielä ensimmäisen jakson otteluvideo. Toisella jaksolla akkuongelmat sotkivat hieman kuvioita ja aivan kaikkea ei saatu nauhalle. Juoksutalkoista suuri osa saatiin kuitenkin ikuistettua!