Juuso Jokinen liittyy keltamustiin – ”Hienoa pelata ensi kesänä kotikylällä”

Vielä kauden kynnyksellä Kilpa-Veljien haaviin ui iso kala, kun pesiskylän oma poika Juuso Jokinen liittyi keltamustien vahvuuteen.

Talvikauden JymyJussien Superpesis-ringissä treenannut Juuso Jokinen liittyy kesäksi Kilpa-Veljien riveihin. Jokinen on Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti, vaikka ottikin ensimmäiset lajiaskeleensa Kilpa-Veljien pesiskoulussa pienenä poikana.

Komialla kirkolla ikänsä asustellut Jokinen voitti viime syksynä B-poikien suomenmestaruuden Maila-Jussien riveissä. Ajoista Maila-Jusseissa on jäänyt lämpimiä muistoja.

– Haluan tietysti kiittää kasvattajaseuraa hyvistä opeista Seinäjoella, Jokinen kiittelee.

Tulevana kesänä hän pelaa keltamustien lisäksi JymyJussien A-poikien mukana. B-ikäryhmään hän ei enää mahdu ja näin ollen vuodet Maila-Jussien junioreissa ovat takana päin.

Vielä viime kesänä Jokinen kävi Maila-Jussien mukana pelaamassa Kilpa-Veljiä vastaan Taro-areenalla, ja tuossa ottelussa hän sai myös parhaan pelaajan lusikan. Tänä vuonna kuumat paikallispelit menevätkin kotikylän paidassa.

Tänä vuonna kohtaamme Maila-Jussit neljästi, joten keskinäisiä välienselvittelyjä tulee kaksi viime vuotta enemmän.

– On kyllä hienoa: viime kesänä pelasimme kuumat paikallispelit vastakkain ja nyt saa pelata kotikylillä, Jokinen tunnelmoi.

Jokinen tuo jälleen lisävaihtoehtoja Kilpa-Veljien jo valmiiksi vahvaan nivaskaan. Ulkokentällä hän pystyy tarjoamaan koppariosastolle jälleen yhden vaihtoehdon lisää ja sisäpelissä rooli voi olla monipuolinen.

Nuorukainen onkin innolla mukana nostamassa pesiskylää uudelleen maailmankartalle.

– On hienoa antaa oma panoksensa ylistarolaiseen pesäpalloon ensi kesänä. Toivottavasti saadaan vietyä tavoitteita eteenpäin, Jokinen sanoo.