Keltamustat kansainvälistyvät: Nimi muuttuu YCB:ksi, toiminta yhtiöitetään, kummiseura Argentiinasta ja Taro-areena laajenee

Havainnekuva uudesta Taro-areenasta; Areenalla hyvymyilee markkinointipäällikkö Risto Sarvikas.

Maailma muuttuu yhä globaalimmaksi temmellyskentäksi ja YK-V haluaa pysyä toiminnassa mukana. Keltamustat yhtiöitetään ja toiminta laajenee kansainvälisille markkinoille.

Tähän saakka Ylistaron Kilpa-Veljien pesäpallotoimintaa hallinnoinut voimistelu- ja urheiluseura Ylistaron Kilpa-Veljien rekisteröidyn yhdistyksen pesäpallojaosto yhtiöitetään. Entisen Kilpa-Veljien taustayhtiöksi perustetaan uusi Oy Competition Brothers Ab. Toukokuun alusta lukien seura tunnetaan Ylistaro Competition Brotherisina.

– Tämä oli välttämätön liike, uuden yhtiön toimitusjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski sanoo.

– Olemme aina pysyneet kehityksen aallonharjalla, eikä kansainvälistymisen kelkasta saa tippua. Taustoissa olemme tehneet töitä kehittyäksemme Superpesis-seuraksi tulevan kolmen kauden sisällä, ”Ponsse” jatkaa.

Me kaikki tiedämme, että Keijo Saarenmaa ja Arto Ruuhinen eivät voi pelata ikuisesti. Tulevaisuudessa seura tarvitsee runkopelaajia ja nopeita etenijöitä kansalliselle ja kansainväliselle kärkitasolle. Ratkaisuksi sorvattiin yhteistyösopimus argentiinalaisen Racing Club de Avellanedan kanssa.

Uuden yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja edustusjoukkueen kakkospelinjohtaja Marko Honkaniemi kävi pyörähtämässä Argentiinassa neuvottelemassa seurassa vaikuttavan Juan Hilbocarlos De Alejandro Feliciten kanssa. Yhteisymmärrys löytyi nopeasti ja buenosairesilaisseura Racing Club kouluttaa jatkossa YCB:lle nopeita jalkoja Buenos Airesin kupeessa San Nicolas de los Arroysissa.

– Tulevaisuuden ratkaisut sijaitsevat horisontin tuolla puolen. Meille on kunnia asia, että argentiinalaisessa jalkapallossa arvostetaan myös suomalaista pesäpallo-osaamista, Honkaniemi tunnelmoi.

Myös argentiinalaisseurassa ollaan iloisia ja ylpeitä uudesta yhteistyökuviosta. Tämä mahdollistaa sen, että esimerkiksi kapteeni Ruuhinen voi pelata jalkapalloa Argentiinan pääsarjassa. Toisaalta argentiinalaiskärki Lisandro Lopez saattaa pyörähtää Ylistarossa jokerikärkenä.

– Argentiinassa pelataan kansainvälisesti tunnustettua jalkapalloa. On hienoa, että voimme olla mukana myös pesäpallossa. Uskon, että pesäpallolla on jalansija myös argentiinalaisessa kulttuurissa tulevaisuudessa, Ylistaron St1 huoltoaseman terassilla kahvilla vieraillut Felicite myhäilee.

Tähtääminen kansainvälisille markkinoille mahdollistaa myös Taro-areenan laajentamisen. Uuden Taro-areenan kokonaiskustannus on 2,3 miljoonaa euroa, josta valtion tuki on 30 prosenttia ja 10 prosenttia saadaan maaseuturahastosta. Kaupunki vippaa kympin ja Osuuskaupan nurkalla tehdystä kolehdista saimme kasaan 540 euroa.

Projektin mukana Taro-areena saa VIP-tilat, pehmustettuja istumapaikkoja luodaan 5000 kappaletta ja ravintolapalvelut paranevat merkittävästi. Tavoite on pelata Itä-Länsi Ylistarossa seuraavan viiden vuoden sisällä.

Jäävän summan rahoittaa monimiljonääri, argentiinalainen Buenaventura Rogdrigez Alvares.

– Minulle tärkeä on rahoittaa projekteja, joissa on tulevaisuutta. Uskon, että ylistarolainen pesäpallo voi olla Suomen johtava pesäpallotuote kymmenessä vuodessa. Lähden mielelläni mukaan myös tuleviin ylistarolaisprojekteihin, miljonääri innostuu.­