Ossi Maunula liittyy keltamustiin – Pelinjohto: ”Sarjan parhaita pelaajia ensi kaudella”

Kilpa-Veljien valmiiksi vahva rosteri saa lisää voimaa, kun viime kesän pesäpallosta taukoa pitänyt Ossi Maunula liittyy keltamustien riveihin.

Kilpa-Veljien tuorein vahvistus on 25-vuotias Ossi Maunula. Junioriuransa Maunula pelasi Seinäjoen Maila-Jusseissa ja JymyJusseissa, ja mitaleja irtosi jokaisesta juniori-ikäryhmästä niin alue- kuin SM-tasollakin. Hän toimi joukkueensa kapteenina useana vuonna.

Miesten sarjoissa Maunula aloitti kesällä 2009 Maila-Jussien Suomensarja-joukkueessa. Suomensarjaa hän on pelannut myös Koskenkorvan kakkosjoukkueessa.

Pääosan aktiiviurastaan Maunula on pelannut Ykköspesistä SMJ:n, JymyJussien kakkosjoukkueen ja Ylihärmän Pesis-Junkkarien riveissä. Vuosien varrelle mahtui kolme Superpesis-ottelua JymyJusseissa ja hallikaudelta myös SM-hopea.

Edellisen kerran mies pelasi pesäpalloa kesällä 2017 Lievestuoreen Kisassa, mutta kausi jäi vajaaksi ja otteluita kertyi tilille vain kaksi kappaletta. Viime kesänä Maunula ei pelannut otteluakaan, mutta syksyä kohden palo lajiin alkoi taas kasvamaan.

– Omalta osaltani kausi 2018 oli ensimmäinen, jolloin en pelannut yhtään peliä. Kauden lopulla halu kentälle kuitenkin kasvoi koko ajan. Opinnot valmistuvat nyt keväällä ja se vapauttaa aikaa palaamiseen, Maunula kertoo.

Kilpa-Veljien riveihin hän liittyy positiivisella fiiliksellä.

– Hyvät fiilikset liittyä joukkueeseen, jolla on mahdollisuudet menestyä ja muutenkin hyvä tekemisen meininki, Maunula kiittelee.

Maunula tuo joukkueeseen lontoolaisittain sanottuna ”leadershipiä”.

– Ossi on tuttu pelaaja minulle ja olen valmentanut häntä pelinjohtajana yli kymmenen vuota. Tämä on meille erittäin tärkeä sopimus: hän tuo johtajuutta ulkokentälle ja pukukoppiin. Sisäpelissä hän on erittäin monipuolinen pelaaja, jolla on laaja lyöntiarsenaali, kakkospelinjohtaja Marko Honkaniemi kehuu.

Honkaniemi arvioi, että Maunula tulee olemaan sarjan kärkipelaajia ensi kaudella Suomensarjassa.

– Ossin taidot tunnetaan pesispiireissä. Hän tulee olemaan sarjan top5-pelaaja ensi kaudella. Hän on erittäin tärkeä palanen YK-V:n kokoonpanoa tulevalla kaudella, Honkaniemi luottaa.