Miehet lähtevät luottavaisin mielin Vimpelin kattoon

Miika Paasimäki on pelannut harjoitusottelut kärkenä.

Kilpa-Veljien miesten kausi alkaa lauantaina 11.5 vierasottelulla Vimpeliä vastaan. Vaikka harjoitusotteluista ei voittoja tilille kertynytkään, vallitsee joukkueessa luottavainen tunnelma.

Takatalvi on taittunut kevääksi toivottavasti lopullisesti, kun kauden alkuun on enää muutama päivä. Kilpa-Veljien miesten karavaani täräyttää lauantaina Vimpelin vieraaksi Saarikentälle, missä jaossa ovat ensimmäiset kolme sarjapistettä.

Joukkueessa on odottava tunnelma ennen kauden ensimmäistä peliä. Talvikaudella joukkueesta on hitsautunut yhtenäinen nippu, joka on iskukykyinen kauden alla. Treeneissä oli läpi off-seasonin erittäin hyvä osanotto, mistä joukkueen sisällä ollaan tyytyväisiä.

Joukkueessa on paljon uusia pelaajia, joista yksi on ykköskärjessä etenijänä toimiva Miika Paasimäki. Pienen totuttelun jälkeen ”Paasari” pääsi kiinni keltamustien toimintaan.

– Etenijän rooli ei tietenkään ole itselleni mikään uusi, mutta mukava päästä tekemään sitä, mitä osaa. Syksyn ja alkutalven treenit menivät totutellessa uusiin naamoihin ja tapoihin, mutta siitä eteenpäin homma on toiminut hyvin, Paasimäki sanoo.

Joukkueeseen jo viime kaudeksi liittynyt Pasi Rantala kokee myös, että joukkueesta on tullut yhteinen talvipakkasten paukkuessa.

– Eihän sitä parin ensimmäisen viikon treenaamisen jälkeen edes enää huomannut, että joukkue on muuttunut. Olemme saaneet hyvän joukkuehengen rakennettua heti alusta lähtien. Väkeä kävi talven ajan treeneissä hyvin ja saimme keskittyä haluttuihin asioihin, Rantala myhäilee.

Pöydät ovat pyörähtäneet viime kauteen verrattuna sikäli, että viime vuonna pisteet tulivat lähinnä vahvalla lyöntipelillä, mutta nyt talvikauden aikana treenattu ulkopeli lukeutuu selkeäksi vahvuudeksi. Mikäli rautainen ulkopeli pitää odotetulla tavalla, pystyvät keltamustat taistelemaan joka kerta jaksovoitosta.

Pasi Rantala on kotoutunut siparin tontille.

Etukentällä siepparina kakkospuolesta huolen pitävä Rantala istutettiin kyseisellä tontille heti viime keväänä, kun hän joukkueeseen liittyi. Kehitystä on tapahtunut ja mies esitti mainioita otteita esimerkiksi hallipelissä Ykköspesiksessä pelaavaa Ylivieskaa vastaan. Ylivieskalaiset joutuivat rapsuttamaan päätään pohtiessaan, miten Rantalan ohittaisivat.

– Siepparin tontille alkaa hiljalleen kotiutumaan. Itselleni tuo paikka ei tietenkään ollut tullessakaan ihan vieras, vaikka ennen YK-V:hen siirtymistä pelasin kopparista lukkariin vähän joka paikassa, Rantala kertoo.

Tulevan lauantain avausvastustaja Vimpeli on joukkueena pienoinen arvoitus. Kukaan ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa, ketä vastustajalla lauantain kokoonpanossa on tai ei ole. Se on kuitenkin yhdentekevää, sillä ottelua lähestytään oman pelin kautta.

– Kyllä meillä on kelvollinen pöhinä tässä kauden alla. Toivottavasti saadaan vielä nostettua sitä, Paasimäki toivoo.