Naiset lähtevät hyvän kauden jälkeen kärkikahinoihin – ”Lähdemme täysillä voittamaan jokaista peliä”

Keltamustien naiset ovat valmistautuneet kauteen muutamalla harjoituksella viikossa.

Keltamustien naisten maakuntasarjakausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 12.5 vieraspelillä Alajärvellä. Joukkueessa on tapahtunut pieniä muutoksia sitten viime syksyn nousufinaalien, mutta perusrunko on pysynyt samana.

Viime syksynä Ylistarossa pelattiin nousufinaaleja. Keltamustien naiset kaatoivat Ylihärmän maakuntasarjan välierissä suoraan kahdessa ottelussa, mutta finaalissa Lapua oli liian kova pala, ja ylistarolaiset kaatuivat suoraan kahdessa ottelussa.

Finaalitappiosta huolimatta viime kaudellakin keltamustien riveissä Niina Kivelä piti kautta hyvänä.

– Viime kausi meni kyllä hyvin. Vaikka finaalissa tulikin takkiin, oli hienoa nähdä, että pystyimme joukkueena noin hyvään suoritukseen. Huomasi kyllä, kuinka kehitystä on tullut. Toivottavasti edelliskausi lisäsi motivaatiota ja voittohalukkuutta koko joukkueelle, Kivelä myhäilee.

Syksyn vaihtuessa talvikuukausiksi, palasivat keltamustat jälleen treenien pariin. Mukaan on hypännyt myös muutama uusi pelaaja, joista yksi on Jalasjärveltä takaisin Ylistaroon siirtynyt Iida Seppälä. Seppälä on pelannut ensimmäiset juniorivuotensa Jalasjärvellä, mutta on pyörähtänyt aiemminkin Ylistarossa.

Hän liittyy mielellään takaisin keltamustien kokoonpanoon.

– Siirryin Ylistaroon pelaamaan, koska asustelen Laihialla. Matka Ylistaroon on sopivan lyhyt. Ylistaroon siirtymisen jälkeen myös pelimatkat hieman lyhenevät tulevana kesänä, mikä tuo arkeen myös hieman helpotusta, Seppälä taustoittaa.

Talvikaudella naiset harjoittelivat kahdesti viikossa Kirmauksessa, minkä lisäksi jokainen on tehnyt omia henkilökohtaisia harjoitteitaan.

– Hyviä ja tehokkaita treenejä olemme saaneet aikaiseksi. Toivotaan, että treenit ovat menneet perille, Kivelä sanoo.

Kivelä jatkaa tulevalla kaudella ulkopelissä ykkösvahtina. Edellyttäen tietysti, ettei tule monoa.

– Siinähän se minun paikka on ollut. Ainakaan vielä ei ole häädetty poiskaan, Kivelä naurahtaa.

Seppälän rooli on enemmän sisäpelin tykkinä ja ulkona jommankumman takapesän vahtina. Keltamustien uudelle vahvistuksella vaihtajajokerin tontti on tullut tutuksi viimevuosien aikana.

– Tuon joukkueeseen kokemusta ja yritän sitä parhaani mukaan jakaa. Lyöntipuolella vaihtotilanteen ovat selkeä vahvuus, mutta myös kotiuttaminen onnistuu, Seppälä kertoo.

Tulevalla kaudella naiset lähtivät uusimaan viimevuotista suoritustaan. Syksyn pelit kiinnostavat keltamustissa.

– Mielestäni talven harjoitusten perusteella on hyvinkin mahdollista, että syksyllä pelit jatkuvat. Hieman vaikea arvioida tässä vaiheessa tietysti, kun ei ole vielä pelejä alla, eikä itselleni ole kokemusta tulevista vastustajista ja sarjan tasosta, Seppälä analysoi.

– Lähdemme täysillä voittamaan jokaista peliä. Katsotaan, mihin se riittää, Kivelä linjaa.