Naiset nousevat Suomensarjaan!

Keltamustat voittivat naisten Maakuntasarjan ja nousevat kesäksi 2020 naisten Suomensarjaan.

Maakuntasarjan finaalisarja jäi tänä vuonna ainoastaan yhden ottelun mittaiseksi. Toiseksi runkosarjassa sijoittuneet keltamustat haastoivat finaalisarjassa Ylihärmän Pesis-Junkkarit, joka voitti Maakuntasarjan runkosarjan.

Finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa Ylihärmän Kiistolassa Pesis-Junkkarit oli niukasti parempi supervuoron jälkeen 2-1 (5-3, 0-8, 2-1) -lukemin. Ottelussa Ylihärmä peluutti kuitenkin viittä Maakuntasarjan jatko-otteluissa edustuskelvotonta pelaajaa, josta Kilpa-Veljien joukkue halusi tehdä protestin. Protestin myötä avauspelin voitto kirjattiin Kilpa-Veljille keskiviikkona, kun liitto vahvisti edustuskelvottomuudet.

Ylihärmä ei saa valitettavasti täyttä kokoonpanoa matkaan ilman Suomensarja-pelaajia, mistä johtuen tulevana lauantaina Taro-areenalla pelattavaksi tarkoitettu 2. finaali jää pelaamatta. Ottelu tuomitaan täten Kilpa-Veljien voitoksi jaksoin 2-0.

Finaalivoitot ovat näin kasassa ja Kilpa-Veljet nousee tulevaksi kesäksi 2020 pesäpallon Suomensarjaan. Nousu olisi haluttu ottaa urheilullisin edellytyksin, mutta haluamme kunnioittaa myös lajin säännöstöä.

Kun Suomensarja-paikka on nyt neljän vuoden Maakuntasarja-taipaleen jälkeen tarjolla, otetaan se vastaan seuran puheenjohtajan Jukka Polvi-Lohikosken mukaan, mikäli taloudelliset ja toiminnalliset edellytykset täyttyvät.

– Emme ole vielä ehtineet tarkemmin pitää palaveria, koska tämä tuli aika nopeasti, mutta pelaajat ovat osoittaneet kiinnostusta sarjanousulle. Uskon, että löydämme hyvän joukkueen ja riittävän talouden tulevalle kaudelle Suomensarjaan, Polvi-Lohikoski kommentoi.

YK-V kiittää kaikki matkan varrella mukana olleita yhteistyökumppaneita, pelaajia, vastustajia ja yleisöä kaudesta 2019.