Kilpa-Veljet nousee Suomensarjaan!

Maanantai-iltana pelattiin viimeinen ja ratkaiseva nousufinaali Lappajärveä vastaan. Paikalle oli saapunut rutkasti katsojia ja Lappajärveltäkin saapui bussillinen väkeä kannustamaan omiaan. YKV pääsi jälleen kovalyöntisen joukkueensa ansiosta Urheilupuiston avaralla kentällä lyömään läpäreitä ja voitti ottelun lukemin 2-0 (6-1, 8-2).

YKV aloitti ottelun sisävuorolla ja ottelun alkua leimasi ehkä pieni varovaisuus sisäpelissä ja kotijoukkue jäikin ilman juoksuja avausvuorossa. Ulkopeli oli kuitenkin pitävää kotijoukkueelta ja vierailijatkaan eivät onnistuneet juoksuja jakson alussa tekemään. Kilpa-Veljet avasivat juoksuhanat toisessa vuoroparissa, kun Pasi Kangasmäki löi pallon väliin ja kotiutti Risto Sarvikkaan. Kolmannessa vuoroparissa nähtiin jakson ratkaisu, kun Sami Kokko löi pallon vastustamattomasti yli 3-kopparin ja tällä lyönnillä kotiin tulivat Panu Lauttamus sekä Janne Polvi-Lohikoski. Tilanteessa ”Kokkoo” kiersi itse kunnarin perään. Heti perään Esa Sanjama kotiutti Sami Kokon ja kovassa lyönnissä ollut Arttu Saari löi vielä Arto Ruuhisen kotiin. Vierailijat onnistuivat vielä yhden juoksun tekemään, mutta jakso päättyi lopulta lukemiin 6-1.

Nousujoukkue kokonaisuudessaan !

Toiselle jaksolle YKV ei muutoksia tehnyt. Vahva ulkopeli jatkui edelleen kotijoukkueen osalta ja vaikka vastustaja saikin kolmostilanteita välillä, niin ne saatiin hyvin puolustettua. Ensimmäisellä sisävuorollaan kotijoukkue onnistui tärkeän yhden pinnan lyömään, kun Risto Sarvikas löi Sami Kokon kotiin. Lappajärvi pääsi toisessa vuoroparissa peliin mukaan kotijoukkueen harhaheitolla ja tasoitti jakson. Kotijoukkue näytti kuitenkin jälleen raakaa lyöntivoimaa omalla sisävuorollaan ja löi peräti kuusi juoksua! Mainitsemisen arvoisia suorituksia olivat Janne Polvi-Lohikosken kunnari tyhjään kenttään sekä Esa Sanjaman kauden ensimmäinen kunnari, jolla kotiin juoksivat myös Janne Polvi-Lohikoski ja Sami Kokko. Lappajärvi onnistui kolmannessa vuoroparissa peräpäästä lyömään yhden juoksun ja myös kotijoukkue onnistui lisäämään johtoaan yhdellä. Neljännessä vuoroparissa ei enää juoksuja nähty ja YKV:n nousujuhlat olivat valmiit!

”Me tehtiin se! Oltiin alusta asti kovin joukkue ja mentiin tappiin asti. Nostan hattua todella paljon meidän pelaajille, joista moni on perheellisiä ja pisti aina asiat järjestykseen, että pääsi treeneihin ja peleihin! Pitkä matka on ollut talvesta tänne, mutta ei turhaa pyyhitty pitkin Kirmauksen lattioita! Nyt nautitaan hetken ja ruvetaan katsomaan kuvioita ensi kaudelle.” fiilisteli joukkueen pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski.

Nousukuva 2016

Kiitoksia Lappajärvelle hyvästä finaalisarjasta ja kovasta vastuksesta! Kiitoksia myös sponsoreille, faneille ja kaikille ketkä ovat olleet osana tätä kautta YKV:n mukana! Tarkoituksena olisi vielä kirjoittaa yhteenveto kaudesta ja tarkastella myös vähän tilastoja, joten pysykää kuulolla! Nyt vedetään kuitenkin vähän happea ja nautitaan!