YKV:lle niukka tappio Lappajärvellä

Lauantaina Kilpa-Veljet matkasivat Lappajärvelle taistelemaan sarjanoususta. Peli pelattiin myrskyisessä vesisateessa, joten lyöntipeli oli kummallakin joukkueella ajoittain todella haastavaa. Lappajärvi oli tiukoissa paikoissa parempi ja voitti ottelun lukemin 2-1 (4-2, 1-5, 2-2, 2-1).

YKV aloitti ottelun ulkoa pitäen vastustajan nollilla. Omalla sisävuorollaan YKV sai tilanteen rakennettua Arttu Saarelle, joka kotiutti Jussi Koivulan kotipesän turviin tehden tilanteeksi 0-1. Lappajärvi nousi toisella vuoroparilla tasoihin tehden yhden juoksun. Kolmas vuoropari oli ratkaiseva, kun vastustaja sai kärjestä tehtyä tilanteen ja löi peräti kolme juoksua taululle. Tähän YKV pystyi vastaamaan ainoastaan yhdellä juoksulla, jonka löi Sami Kokko ja toi Panu Lauttamus.

Sami Kokko pelasi varmaa ulkopeliä ja löi pari juoksuakin!
Sami Kokko pelasi varmaa ulkopeliä ja löi pari juoksuakin!

Toiselle jaksolle Kilpa-Veljet ryhdistyivät ja saivatkin sisäpelin auki. Juoksutehtailu alkoi vastustajan lukkarin antamalla vapaataipaleella. Tämän jälkeen Esa Sanjama ja Risto Sarvikas löivät juoksun mieheen tehden tilanteeksi 0-3. Toisessa vuoroparissa LaVe viritteli pientä kiriä, mutta jäi kuitenkin yhteen juoksuun. Neljännessä vuoroparissa YKV kaunisteli vielä lukemia Sami Kokon ja Arttu Saaren lyömillä juoksuilla, joten tämä riitti jaksovoittoon Kilpa-Veljille.

Superiin YKV lähti sisältä ja onnistui tekemään kaksi juoksua Esa Sanjaman ja Risto Sarvikkaan onnistuessa. Juoksut kotipesään toivat Janne Polvi-Lohikoski ja Arto Ruuhinen. Yleensä kahden juoksun tekeminen superissa on kova sana, mutta illan kotijoukkue ei ollut sanonut viimeistä sanaansa vaan onnistui vääntämään väkisin kaksi juoksua taululle, joten ratkaisu siirtyi kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotiutuslyöntikisassa Kilpa-Veljet pääsivät ensin lyömään. Kotiutukset takkusivat pahasti ja kelinkin johdosta erittäin tippuvan näköisetkin lyönnit kantoivat kuitenkin kopeiksi. Ainoa onnistuja ”kotarissa” oli Sami Kauti joka löi Jari Kujanpään kotipesän turviin. LaVelta ensimmäinen ja kolmas pari onnistuivat, joten pitkän väännön jälkeen voitto jäi Lappajärvelle.

”Ensimmäinen jakso oli huono meiltä. Keli oli tietysti todella haastava, mutta sama se oli kummallekin. Toisella jaksolla herättiin taistelemaan ja saatiin lyöntipeliä auki. Superin kaksi juoksua olisi kyllä pitänyt riittää voittoon ja olihan siinä peli aika lähellä ratketakin epäonnistuneeseen kopin nostoon, mutta pallo tippui kuitenkin niukasti kentän puolelle. Kotari sitten taas meni aikalailla vihkoon. Maanantaiksi parannetaan lyöntipeliä ja otetaan ulkopelistäkin pienet virheet pois niin hyvä tulee!”, totesi Jukka Polvi-Lohikoski pelin jälkeen.

YKV:

 1. Panu Lauttamus 0/3
 2. Janne Polvi-Lohikoski 0/4
 3. Arto Ruuhinen 0/1
 4. Sami Kokko 2/0
 5. Esa Sanjama 2/0
 6. Risto Sarvikas 2/0
 7. Jari Kujanpää
 8. Niko Kuoppala
 9. Sami Kauti
 10. Arttu Saari 2/0
 11. Pasi Kangasmäki
 12. Jussi Koivula 0/1

Vapaat 1

Palkitut:

I Sami Kokko

II Panu Lauttamus