YKV jyräsi voittoon ensimmäisessä finaalissa

Maakuntasarjan nousufinaalit alkoivat torstaina, kun Lappajärven Veikot saapuivat Kilpa-Veljien vieraiksi Urheilupuistoon. Paikalla oli hyvä määrä katsojia ja yleisölle tarjottiin varmasti viihdyttävä peli. Itse ottelussa kotijoukkueen ulkopeli oli rautaa ja sisäpeli tehokasta. Ottelu päättyi YKV:n voittoon lukemin 2-0 (7-1, 11-2).

Kilpa-Veljet aloittivat ottelun sisältä ja alku olikin jälleen kerran vahva. Juoksutehtailu alkoi vastustajan lukkarin antamalla vapaataipaleella ja tämän jälkeen juoksuja lyötiinkin vielä neljä kappaletta. Lappajärvi onnistui yhdellä juoksulla tähän vastaamaan. Seuraavassa vuoroparissa YKV kaunisteli vielä lukemia Sami Kokon ja Risto Sarvikkaan lyömillä juoksuilla, joilla kotiin juoksi Janne Polvi-Lohikoski ja Esa Sanjama. Kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa ei kotijoukkue onnistunut juoksuja enää tekemään, mutta ei onnistunut vastustajakaan, joten ensimmäinen jakso päättyi lukemiin 7-1.

"Suti" oli kovassa lyönnissä ensimmäisessä nousupelissä!
”Suti” oli kovassa lyönnissä ensimmäisessä nousupelissä!

Toiselle jaksolle YKV lähti täysin samalla lyöntijärjestyksellä kun ensimmäiselle. Vierailijat olivat tehneet ykköskärkeensä pieniä viilauksia. Toisen jakson kotijoukkue aloitti ulkovuorosta ja tekikin kolme paloa hyvin nopeaan tahtiin. Sisävuoroon siirryttäessä jakson ensimmäinen lyöntivuoro oli jälleen hieno. Esa Sanjaman läpilyönnillä kotiin juoksi Panu Lauttamus sekä Janne Polvi-Lohikoski. Tämän jälkeen vielä Arttu Saari ja Niko Kuoppala onnistuivat lyömään juoksun mieheen. Toisessa vuoroparissa sama tahti jatkui, kun vierailijat jäivät nollille ja YKV löi peräti viisi juoksua taululle. Molemmat joukkueet saivat vielä kaksi juoksua jakson loppuun, joten toinen jakso Kilpa-Veljille lukemin 11-2.

”Todella ehjä peli meiltä. Ulkopeli oli todella tiukkaa ja sisäpelissä saatiin onnistumisia. Vastustaja tulee varmasti toiseen peliin kovemmalla ryminällä ja mitään ei saada ilmaiseksi, mutta kunhan ulkopeli pysyy pitävänä, niin ollaan varmasti vahvoilla toisessakin pelissä.”, analysoi Jukka Polvi-Lohikoski.

Toinen nousufinaali pelataan huomenna (lauantaina) klo 15.00 Lappajärvellä. Tässä pelissä YKV voi ratkaista nousun Suomensarjaan ja jos näin ei käy, niin pelit jatkuvat vielä maanantaina Ylistarossa.