YKV neljän tunnin taistelusta finaaliin!

Lauantaina Ylistaron Urheilupuistossa käytiin tiukka ja hyvähenkinen taistelu Maakuntasarjan finaalipaikasta. Vieraaksi Ylistaroon saapui kovalyöntinen Peräseinäjoen Toive. Ottelussa nähtiin useampiakin pitkiä sisävuoroja ja tämän vuoksi superiin venynyt ottelu kesti peräti neljä tuntia! YKV voitti ottelun lopulta lukemin 2-1 ( 7-9, 6-1, 7-1).

PeTo aloitti ottelun sisältä ja sai heti kaksi juoksua Jouko Mäkisen vastustamattomalla läpilyönnillä 3-luukkuun. Tähän YKV onnistui vastaamaan yhdellä Jussi Ylimäen lyödessä Arttu Saaren kotipesän turviin. Toisessa vuoroparissa vierailijat meinasivat jo päästä karkuun, kun aina hyvällä pelihuumorilla pelaava Petri Koivuluoma täräytti hienon lyönnin 2-luukkuun kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti tehden tilanteeksi jo 1-5. Kotijoukkue näytti kuitenkin vielä kovaa taistelutahtoa pelaten pitkän sisävuoron toisen tasoittavalla. Tässä vuorossa YKV löi viisi juoksua ja siirtyi kuskin paikalle 6-5 johtoon. Kolmannessa vuoroparissa Peräseinäjoki onnistui jälleen tekemään kärjestä tilanteen ja lyömään neljä juoksua taululle. Tähän YKV onnistui vastaamaan ainoastaan yhdellä juoksulla. Viimeisessä vuoroparissa ei enää juoksuja tehty, joten jakso vierailijoille 7-9.

Janne Polvi-Lohikoski (lyömässä) oli hurjassa vireessä!

Toiselle jaksolle YKV joutui muuttamaan hieman ulkopeliään loukkaantumisten takia, mutta se ei kotijoukkueen pelissä näkynyt. Kotijoukkue teki vähintään yhden pinnan joka vuoropariin ja viimeisessä innostui lyömään kolme juoksua. Vastustajan ykköskärki saatiin rikottua ja he jäivätkin ainoastaan yhteen juoksuun. Jakso siis YKV:lle 6-1.

Superiin ylistarolaiset lähtivät sisävuorosta, josta tuli melkoinen juoksujuhla. Ensimmäinen juoksu tuli Esa Sanjaman mailasta ja pikakiituri Janne Polvi-Lohikoski juoksi tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen tuli vastustajan kannalta ikävään paikkaan harhaheitto ja palloa ei pellolta enää löytynyt. Tämän harhan jälkeen tilanne olikin jo 4-0. Toisella lyöntikierroksella Janne Polvi-Lohikoski täräytti vielä kunnarin tyhjään kenttään ja Risto Sarvikas tipautti pallon väliin. Lyönnit etenivät vielä kolmannelle lyöntikierrokselle, jossa seitsemännen juoksun löi Janne Polvi-Lohikoski. Ulkovuorossa YKV napsi takapaloja ja PeTo onnistui yhden lyömään Jouko Mäkisen toimesta, joten supervuoro kotijoukkueelle 7-1.

”Ensimmäisellä jaksolla kaveri teki hyvin tilannetta ja muutaman hienon läpärinkin löi. Toisella jaksolla saatiin rikottua kaverin ykköskärkeä ja ulkopeli piti hyvin muutoksista huolimatta. Kujanpää pelasi lautasella hienosti. Sisäpelissä saatiin taas laajalla rintamalla onnistumisia ja tästä on hyvä jatkaa kohti finaaleja.”, tuumi Jukka Polvi-Lohikoski pelin jälkeen.

Finaaleissa YKV saa vastaansa Lappajärven Veikot. LaVe on pelannutkin sarjassa jo pitkään ja pelannut hienosti läpi kauden. Runkosarjassa Kilpa-Veljet voittivat Lappajärven vieraskentällä puhtaasti, mutta runkosarjan toisessa kohtaamisessa Ylistarossa oli taas vierasjoukkue selvästi vahvempi. Ottelusarjassa nousuun tarvitaan kaksi voittoa, joten otteluja voi maksimissaan kolme kappaletta vielä tulla. YKV:llä on finaalisarjaan kotietu. Ottelupäivistä tiedotetaan heti, kun niihin yhteinen sävel saadaan.