Keltamustat olivat läsnä vain fyysisesti – ”Virheistä oppii enemmän”

Huhtikuun viimeisenä lauantaina saimme harjoituspelivieraita Vetelistä. Vierailijat korjasivat voiton kotimatkalleen jaksoin 0-1 (1-7, 3-3).

Jääkiekkolegenda Juhani Tamminen sanoi aikoinaan, että 95 prosentin keskittyminen on 50 prosentin suoritus. Ehkä tämä leimasi Kilpa-Veljien Veteli-harjoituspeliä: kentälle ilmestyttiin fyysisesti paikalle, mutta toisaalta joukkue jäi hieman pukukoppiin. Valmistautuminen ja suoritus jäivät enemmän tai vähemmän puolitiehen.

– Esitys oli vähän varovainen ja odotteleva, emmekä saaneet täyttä latausta saatu irti. Osaaminen, jonka tiedän meillä olevan, jäi nyt vähän piippuun, kakkospelinjohtaja Marko Honkaniemi ruotii.

Pieni huolimattomuus näkyi pelissä ajoittain. Hyviäkin elementtejä oli, eikä päätä ole syytä laittaa pensaaseen, mutta yksi heikohko ulkovuoro päästi Vetelin pakenemaan avausjaksolla.

– Sattui yksi huono vuoro, jossa lahjoitimme vastustajalle juoksuja, mutta muutenhan peli oli läpi ottelun tasainen, Honkaniemi jatkaa.

Pelinjohtaja toteaa, että myös viuhkassa talviterä vielä hieman näkyi.

– Täytyy sanoa, että pelinjohtokaan ei ollut vielä kesävireessä. Henkilökohtaisesti voin sanoa, että mekään emme onnistuneet, hän myöntää.

Kilpa-Veljet ei yhtä vuoroparia lukuun ottamatta juoksuja kuitenkaan ilmaiseksi antanut. Veteli löi hyvin väliin, ja näillä lyönneillä vierailijat toisen jakson juoksunsa saivat. Räpylästä tarjottiin ainoastaan muutama pesäväli, mutta muutoin ulkopeli oli hyvällä tasolla. Vetelin ulkopeli oli myös hyvää, mutta Kilpa-Veljien sisäpeliin tehdyt pienet muutokset alkoivat puremaan toisella jaksolla, mikä näkyi saaduissa juoksuissa.

Seuraavan harjoitusotteluun, joka pelataan Taro-areenalla tulevana lauantaina JymyJussien A-poikia vastaan, saatetaan kokoonpanossa nähdä vielä hieman muutoksia esimerkiksi lyöntijärjestyksissä. Ensimmäisessä ulkona pelatussa harjoituspelissä palikoita vielä hieman aseteltiin, mutta uskoa löytyy siihen, että sarja-avauksessa toukokuussa paketti on viimein ehjä.

– Pitää muistaa, että virheistä oppii enemmän kuin onnistumisista. Peruspeli oli nytkin ihan kunnossa, ei mitään isoa ole rikki. Sisäpelissä ajatus oli ihan ok, mutta suoritus vielä hieman vajaa. Muutama napsu vielä, niin asiat loksahtavat kohdalleen, Honkaniemi linjaa.

Kilpa-Veljien avauskokoonpano:

1.Miika Paasimäki, 3p
2.Keijo Saarenmaa, 3k
3.Janne Polvi-Lohikoski, 2p
4.Tuomas Rajahalme, 1v
5.Ossi Maunula, 2v
6.Oskari Jaakkola, 2k
7.Arto Ruuhinen, 3v
8.Pasi Rantala, S
9.Jaakko Hautaniemi, L
10.Niko Honkaniemi
11.Joonas Marttila
12.Panu Lauttamus