Joukkueessa helpottunut fiilis – Vimpeli kaatui Joutopäiväpelissä Taro-areenalla!

Lautasministeri Oskari Mäkelä pelasi mainion pelin ja sai ykköspalkitun lusikan.

Tuskien taival on nyt kävelty maaliin, kun kymmenen ottelun mittaiseksi venähtänyt tappioputki katkesi vihdoin. Keltamustat onnistuivat kaatamaan Taro-areenalla Vimpelin Vedon kakkosjoukkueen jaksoin 2-0 (4-2, 5-4).

Eilinen Vimpeli-voitto oli keltamustille kauden ensimmäinen. Pelit ovat kaatuneet aiemmin milloin heikkoon sisäpeliin, milloin heikkoon ulkopeli. Rouva Fortuunakin on toisinaan pyllistellyt Ylistaron suuntaan melko railakkaasti, kuten esimerkiksi Kannuksessa, jossa varmalta näyttänyt voittojuoksu nollaantui etenijäjokeri Joonas Marttilan etenemiskaluston sanottua kotitaipaleen lipulla itsensä irti. Mies on edelleen sivussa tilanteesta johtuneen loukkaantumisen vuoksi.

Loukkaantumisia onkin ollut valitettavan paljon ja ainakin Keijo Saarenmaa on loppukauden sivussa kokoonpanosta. Seuraavaan peliin takaisin saataneen ainakin Ossi Maunula ja kenties Marttilakin. Loukkaantumisia Vimpeli-pelissä paikkasi loppukaudeksi rosteriin mukaan otettu Ville Rinta-Hynnilä, joka pelasi erinomaisen debyytin kakkosvahtina ja oli mailanvarressakin hyvä.

– Hän oli niin perusvarma kaveri kuin odotinkin. Sisällä hän oli hyvä: kun kahden ja puolen vuoden pelitauon jälkeen kärkkärit ovat 5/6, niin silloin on onnistunut. Ulkona hän oli myös perusvarma. Pari sirvahdusta tuli räpylänreunasta, mutta se on aika vähän pitkän tauon jälkeen. Hyvä vahvistus meille, pelijohtaja Marko Honkaniemi ylistää ja jatkaa:

– Hän on juuri sellainen esimerkillinen joukkuepelaaja, joka pelaa aina joukkueelleen.

Keltamustat olivat ottelun alusta saakka hereillä ja siirtyivät 2-0-johtoon heti avausvuoroparissa. Ulkonakin homma lähti rullaamaan alusta saakka oikeille raiteille ja avausjaksolla vimpeliläiset saivat aikaiseksi vain kaksi juoksua, Kilpa-Veljien tehdessä niitä neljä.

– Ulkona pystyimme pelaamaan sillä tasolla, että helppoja virheitä ei tullut. Sisällä jätimme kopinnostopalot, häntäpalot ja muut hönöilypalot tekemättä. Emme auttaneet vastustajaa, vaan heidän piti tehdä kaikki itse, Honkaniemi myhäilee.

Toinen jakso alkoi myös erinomaisesti ja keltamustat johtivat toistakin jaksoa 2-0-lukemin. Vimpeli sai yhden hyvän sisävuoron toisen jakson toisen lopettavalla, mutta tämä jäi vimpeliläisten jakson ainoaksi lohduksi. Keltamustat pystyivät kuittaamaan Vimpelin toisen lopettavalla tekemät kolme juoksua jo seuraavassa vuoroparissa ja neljännen lopettavalla ulkopeli kesti viimeiset vimpeliläisyritykset.

– Yleensä voittoon riittää, kun tekee perusasiat hyvin. Homma pysyi kaikella tavalla hyvin hanskassa ja pystyimme pelaamaan joukkueelle: kärki pelasi hyvin ja häntä pelasi hyvin silloin kun tarvittiin. Peli pyöri koko ajan oikeaan suuntaan, Honkaniemi kiittelee.

Ottelussa ykköspelaajan lusikan sai hyvin ulkopelin tempoa ylläpitänyt lukkari Oskari Mäkelä ja kakkospalkinto meni mailanvarressa erinomaisen pelin pelanneelle Tuomas Rajahalmeelle (4 lyötyä, 7/7).

Kilpa-Veljillä on nyt edessään puolentoista viikon pelitauko, jonka aikana loukkaantumisia ehditään paikkaamaan ja toipumaan viimeaikojen melko tiiviistä ottelutahdista. Seuraavassa ottelussa keltamustat kohtaavat Kannuksen Uran Taro-areenalla 13.7, joka on loppukauden kannalta tärkeä peli. Vimpeli-voitto sytytti vielä pienen toivonkipinän jatkopeleistä, joiden suhteen kolme pistettä Kannukselta olisivat ensiarvoisen tärkeät.

Ottelun tilastot

Ottelun energisimmäksi pelaajaksi valittiin Ville Rinta-Hynnilä, joka pelasi hyvän pelin pitkän tauon jälkeen.

Artikkelikuva: Johanna Puska