Keltamustat palasivat treeneihin – Harjoituskauden keskeisenä teemana ulkopelin parantaminen

Kilpa-Veljet aloitti talvikauden treeninsä marraskuun toisena viikonloppuna. Avauspalaverissa käytiin läpi kauden teemat, jonka päälle pelattiin legendaarinen salibandyottelu konkareiden ja nuorempien välillä.

Kauden avanneesta salibandyottelusta muodostui spektaakkeli. Nuorempien joukkue tuhlaili maalintekopaikkojaan minkä ehti, mikä tarjoili konkariosastolle voitonavaimet.

Viimeisen erän ratkaisevaksi hahmoksi nousi kakkospelinjohtaja Marko Honkaniemi, jonka maalivainu oli kohdillaan. Hän viimeisteli kaksi osumaa kahdesta maalintekopaikasta, johtaen konkarit 2-1-voittoon. Tämä sysäsi nuoremman osaston asianmukaiseen liikunnalliseen tappiomenettelyyn, joka varmasti tuntuu lihaksistossa vielä isänpäivän aamunkoitteessa.

Viime kauden päätteeksi sarjapaikka Suomensarjassa säilyi kirkkaasti, vaikka keltamustat sijoittuivatkin viimeistä edelliseksi. Muutaman sijan olisi pystynyt nousemaan kuitenkin jo parilla lisäpisteellä. Viime kesä ei mennyt aivan odotusten mukaan, mutta virheistä on otetu opiksi. Ensi kautta lähdetään rakentamaan havaittujen ongelmien pohjalta.

Viimeisten kahden kauden aikana keltamustien ulkopeli on jättänyt toivomisen varaa. Vuonna 2017 Kilpa-Veljien kenttään iskettiin 137 juoksua, keskiarvolla kymmenen päästettyä ottelua kohden. Vuonna 2018 päästettyjä oli 206, mikä oli 13 juoksua ottelua kohden.

Ulkokentän pelaamista lähdetään jalostamaan määrätietoisesti tulevaa kautta kohden. Tiiviimpi ulkopeli on tulevan harjoituskauden merkittävimpiä teemoja.

– Emme vaadi Joensuun Mailan ulkopeliliikettä, mutta nämä päästettyjen määrät ovat liian isoja. Painotamme ulkopelin kuvioita, kikkoja ja liikkuvuutta, pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski linjaa.

– Meillä oli viime kesänä paljon sijoittumisvirheitä. Jos otetaan vertailuun kevät- ja syyskierros, niin syyskierroksella meidän sijoittuminen meni jo ison loikan eteenpäin, Honkaniemi puolestaan sanoo.

Sisäpellillisesti viime kesänä oltiin oikeilla jäljillä, vaikka paloja kärjen takana tuli liikaa. Ensi kautta kohden sisäpeliä lähdetään kehittämään entistä ehompaan suuntaan. Roolituksia pyritään selkeyttämään jo hyvissä ajoin, jotta sisäpeli saadaan rullaamaan ensimmäisestä vihellyksestä lähtien.

– Sisäpeli voisi olla vielä enemmän roolitettua kuin aiemmin. Se pitäisi saada jo talven aikana kuntoon. Siinä teimme viime kaudella virheitä melko paljon, joukkueen kapteeni Arto Ruuhinen summasi sisäpelisuorittamista.

Sinipaitaisia nuorempia edustanut Jaakko Hautaniemi jätti konkarit ihmettelemään sivuilleen silkinpehmeitä käsiä ja sulavaa liikettä.

Tällä kaudella Kilpa-Veljet ei tee farmia mihinkään suuntaan, vaan joukkue perustuu täysin omiin pelaajiin. Tällä hetkellä ringissä on 13 pelaajaa, mutta vielä muutamia pelaajia haetaan mukaan vahvuuteen. Tutkassa on kaksi pelaajaa, joiden liittymisen kohtalo selkiytyy viimeistään joulukuussa. Uusina kasvoina joukkueeseen ovat liittyneet Miika Paasimäki, Tuomas Rajahalme, Joonas Marttila ja Jaakko Hautaniemi.

– Tämä tarkoittaa sitä, että meitä on omassa ringissä minimissään 15 pelaajaa ja mieluummin 16 pelaajaa. Meillä on neuvottelut menossa kahden pelaajan kanssa, jotka haluavat pelata meillä. Heillä on kuitenkin aikataulukysymyksiä, jotka pitää vielä ratkaista, Honkaniemi taustoittaa.

Keltamustat harjoittelevat kolmesti viikossa, jonka lisäksi tehdään omatoimisia harjoitteita. Pelinjohtajina ja pääasiallisina valmentajina toimivat Polvi-Lohikoski ja Honkaniemi. Lisäksi juoksuvalmennukseen viisautta tuo Kilpa-Veljien rinkiin liittynyt Marttila ja ulkopelikuvioita on hiomassa pelinjohdon lisäksi Janne Ritari.

Kilpa-Veljillä on suunnitteilla taustalle myös talousryhmä, joka hoitaisi pääasiallisesti edustusjoukkueen taloutta.

– Koitetaan saada talouspuolta organisoidummaksi. Katsotaan myöhemmin, millainen ryhmä saadaan kasaan sitä varten, Honkaniemi kertoo.

YK-V:n tämänhetkinen joukkue:

Arto Ruuhinen ”C”
Janne Polvi-Lohikoski
Arttu Saari
Niko Honkaniemi
Niko Kuoppala
Pasi Rantala
Miika Paasimäki
Tuomas Rajahalme
Panu Lauttamus
Jussi Koivula
Joonas Marttila
Oskari Jaakkola
Jaakko Hautaniemi

Pelinjohto:

Jukka Polvi-Lohikoski (Pj.)
Marko Honkaniemi (2pj.)