YKV voittoon vaisulla esityksellä

Lauantaina Kilpa-Veljet kohtasivat Urheilupuistossa Kauhajoen Karhun. Karhu oli saanut juuri yhdeksän miestä kasaan, mutta jalkeille saatu nippu oli kuitenkin hyviä pelimiehiä täynnä. Esitys oli ehkä Kilpa-Veljiltä kauden heikoimpia, mutta onneksi se riitti kuitenkin voittoon. Loppulukemat kirjattiin YKV:lle lukemin 2-0 (5-4, 10-8).

Ensimmäisen jakson Kilpa-Veljet aloittivat ulkoa. Kauhajoki löi ensimmäiseen vuoroon kolme juoksua YKV:n ulkopelin ollessa kohtuu aneemista. YKV onnistui vastaamaan yhdellä pinnalla Sami Kokon lyödessä Panu Lauttamuksen kotiin. Seuraavassa ulkovuorossa vastustaja saatiin pidettyä nollilla. Toisessa sisävuorossa Kilpa-Veljillä kävikin tuuri, kun vastustajan harhaheitosta pallo katosi pusikkoon ja tällä harhalla kotiin viiletti Janne Polvi-Lohikoski ja Arto Ruuhinen. Kolmannessa vuoroparissa kumpikin joukkue onnistui yhden juoksun lyömään. Kotijoukkueen juoksun löi Arto Ruuhinen kovalla 2-rajaleikkurilla ja tällä lyönnillä kotiin juoksi Panu Lauttamus. Viimeisessä vuoroparissa YKV sai nollattua vastustajan ja ratkaisua saatiin hakea tasoittavalta vuorolta. Tilanne tehtiin Sami Kokolle, joka löi merkkaamattomalla lyönnillä Panu Lauttamuksen kotipesän turviin. Ensimmäinen jakso YKV:lle 5-4.

Sami Kokko on löytänyt hyvän pelivireen mailassa ja myös räpylässä!
Sami Kokko näytti pelisilmää karkaamalla takakentän taktisella pudotuksella kotiin!

Toiselle jaksolle kotijoukkue oli päättänyt sisuuntua ja parantaa peliä räpylässä ja varsinkin mailassa. Siitä huolimatta ensimmäinen vuoropari oli edelleen nihkeä. Kotijoukkueelle kirjattiin yksi juoksu vapailla, mutta räpylä onneksi piti kuitenkin ulkona. Toinen vuoropari oli synkkä Kilpa-Veljille. Kotijoukkue jäi nollille ja kaveri innostui lyömään hyvillä lyönneillä peräti neljä juoksua tehden tilanteeksi 1-4. Kuten myös ensimmäisellä jaksolla, pääsi Kilpa-Veljet mukaan peliin samaan pusikkoon suuntautuneella harhaheitolla, jolla kotiin juoksi jälleen Janne Polvi-Lohikoski ja Arto Ruuhinen. YKV onnistui lyömään yhden juoksun vielä, kun Risto Sarvikkaan taidokkaalla varsilyönnillä kotiin viiletti nopea kinttuinen Sami Kauti. Viimeiseen vuoropariin lähdettiin siis jälleen tilanteesta 4-4. YKV lähti neljännen aloittavalle teemana tehdä tilanne perusratkaisuilla ja tässä joukkue onnistuikin. Kilpa-Veljien lyöntimylly tuotti peräti kuusi juoksua, joten viimeiseen ulkovuoroon olikin huomattavasti helpompi lähteä. Viimeisessä ulkovuorossa ylistarolaiset saivat tehtyä kaksi paloa taululle kohtuu nopeaan tahtiin. Sen jälkeen vastustaja onnistui kahden palon 1-2 tilanteessa lyömään viimeisellä lyönnillään 2-rajasta pallon pusikkoon ja kenttä rullasi. YKV sai kuitenkin lopulta pelin poikki ja toisen jakson voittolukemiksi kirjattiin 10-8.

”En tiedä mistä johtui, mutta olipa aneemista peliä taas. Hienoa tietysti, että tälläkin pelillä pystyy voittoja raapimaan, mutta kyllä pitää pelin parantua paljon perjantain joutopäiväpeliin mennessä, jos meinaa pisteistä haaveilla.”, tuskaili Jukka Polvi-Lohikoski pelin jälkeen.