Voittoputki katkesi Joutopäiväottelussa

Perjantaina pelattiin perinteikäs Joutopäivämarkkinoiden pesäpallo-ottelu, jossa Kilpa-Veljet saivat vastaansa rakkaan vihollisen Koskenkorvan Urheilijat (Hu-Ki). Otteluun saatiin kauden ennätysyleisö ja pelikin oli paikoittain erittäin kovatasoinen. Ennen ottelun alkua Antti Railio kajautti komeasti maamme laulun ilmoille ja kuten kotijoukkuekkin, lahjoitti myös Railio pehmolelun vierailijoiden hienoon hyväntekeväisyystempaukseen. Itse ottelu päättyi pitkien vaiheiden jälkeen vierasjoukkueen voittoon lukemin 1-2 (10-2, 1-6, 1-1, 1-2)

YKV aloitti ottelun sisävuorolla ja juoksutili aukesi, kun Esa Sanjama tuli lyömään 1-2 tilanteeseen. ”Suti” piiskasi pallon 2-puolelta maisemiin ja tällä lyönnillä kotiin juoksi Janne Polvi-Lohikoski ja Arto Ruuhinen. Ensimmäiseen sisävuoroon kotijoukkue sai vielä yhden juoksun, kun kovalyöntinen Arttu Saari puhkaisi jälleen 2-puolen ja Marko Mäki juoksi suoraa kakkospesältä kotiin tehden tilanteeksi 3-0. Ulkovuoroilla Kilpa-Veljien ulkopeli oli vahvaa jakson alkupuolella ja vastustaja saatiinkin pidettyä ilman tilanteita. Jakso ratkesi YKV:n kolmannessa sisävuorossa, missä kotijoukkue innostui takomaan peräti seitsemän juoksua hyvillä lyönneillä ja lyöntikierros rullasikin muutamaan otteeseen ympäri. ”Huissi” sai kuitenkin vielä neljännen tasoittavalla pelistä kiinni ja onnistui kahdesti, joten ensimmäisen jakson loppulukemiksi jäivät 10-2.

Arttu Saari alkaa olemaan hyvässä iskussa alkukauden loukkaantumisten jälkeen.

Ottelu tauolla tapahtuikin kaikenlaista kivaa. Yleisölle esiteltiin YKV:n juniorijoukkueet sekä ”Akkapesis” joukkue. Samalla kaikki nämä joukkueet osallistuivat vierailijoiden pehmolelukeräykseen, jossa kerätään pehmoleluja Ilmajoen neuvolaan lapsille. Ohjelma ei suinkaan tähän vielä loppunut. Pelaajien jo virratessa kentälle nähtiin hieno ja varmasti ikimuistoinen tapahtuma kentällä, kun kotijoukkueen pelaaja Jussi Koivula kosi tyttöystäväänsä yleisön edessä. Tyttöystävän reaktioista päätellen vastaus oli myönteinen. YKV onnittelee ”Klasua”!

Toiselle jaksolle vastustaja oli muuttanut hieman lyöntijärjestystä ja suurimmat muutokset ”Huissi” teki jo ensimmäisen jakson loppupuolella ulkopelipaikkoihin. Vierailija ottikin tästä eteenpäin kuskin paikan ja teki kolmeen ensimmäiseen vuoroon viisi juoksua hyvillä lyönneillä. Kotijoukkueen jakson ainut juoksu tuli Arttu Saaren mailasta ja kotiin tällä lyönnillä kirmasi tuulennopea Sami Kauti. Vierailijat kaunistelivat vielä lukemia neljännellä vuoroparilla ja loppulukemiksi jaksolle jäivät 1-6.

Supervuoroon lähdettäessä sade alkoi piiskata Urheilupuiston kenttää rajusti ja lyöntiolosuhteet olivat kummallekin vaikeat. Kilpa-Veljet saivat rakennettua tilanteen Esa Sanjamalle, joka kotiutti Janne Polvi-Lohikosken kotipesän suojaan ja tämä jäikin ylistarolaisten ainoaksi juoksuksi. ”Kossu” onnistui myös kertaalleen, kun Matti Kytömäki löi pallon vastustamattomasti väliin ja ratkaisu siirtyi aina kotiutuslyöntikilpailuun saakka.

”Kotarissa” YKV aloitti sisältä ja vastustaja puolusti hienosti tehden monta täpärää paloa kotipesään. Kotijoukkue sai ainoan juoksunsa vastustajan lukkarin lipsauttamalla vapaataipaleella. Vastustaja onnistui lyömään tarvittavat kaksi pinnaa ja voitti tämän maratonottelun.

Hieno ottelutapahtuma kaikenkaikkiaan vaikka runsaslukuisen kotiyleisön kannalta ikävästi vastustaja vei pisteet mukanaan, mutta itse tapahtumasta jäi positiivinen mielikuva varmasti kaikille. Isot kiitokset myös Mikko Taittoselle, joka rautaisella ammattitaidollaan viihdytti yleisöä ja kuulutti ottelun.

”Ensimmäinen jakso oli vahva, mutta ote karkasi selvän ekan jakson jälkeen. Vastustaja löi hyvin toisella jaksolla, mutta se ei silti selitä sitä, että miksi oltiin itse tehottomia. Uskon, että tappio pitkän voittoputken jälkeen sisuunnuttaa joukkuetta entisestään.” mietiskeli Jukka Polvi-Lohikoski.

”Eka jakso oli meidän osalta loistavaa pelaamista niin sisällä kuin ulkona. Jakson lopulla pelattiin kuitenkin taas se pakollinen huono vuoropari eikä sen jälkeen saatukaan enää sisäpeliä rullaamaan. Toinen jakso oli ulkopelillisesti ihan ok, mutta vastustaja näytti, että kyllä hekin lyödä osaavat. Supervuoro ja ”kotari” olivat tasaistavääntöä, mutta pesäpallojumalat olivat tällä kertaa ”Huissin” puolella.” Analysoi Arttu Saari.