Vimpeli pitelemätön Urheilupuistossa – Kilpa-Veljille kauden ensimmäinen tappio

Kauden kolmanteen peliin Kilpa-Veljet lähtivät kaksi puhdasta voittoa alla. Vastaan asettui nuori ja lahjakas Vimpelin Veto, joka järjestikin melkoiset juoksujuhlat Urheilupuistossa. Vedon nuoret pelaajat etenivät loistavasti ja löivät palloa väliin koko joukkueen voimin. Kotijoukkueen huono valmistautuminen peliin näkyi ottelun alussa, kun vimpeliläiset iskivät Kilpa-Veljien avustuksella taululle ensimmäisen vuoroparin jälkeen 0-5 lukemat.

– Alkulämmöissä otettiin löysästi, kun Risto Sarvikas oli unohtanut mankan kotiin, emmekä päässeet kuuntelemaan Stratovariusta ennen peliä. Vaikea on sen jälkeen taikoa yhtäkkiä taistelevaa peli-ilmettä ottelun alkuun, harmittelee joukkueen lukkari Ville Kattelus.

Jakso jatkui yhtä nihkeästi, eikä kotijoukkue saanut hurmosta päälle missään vaiheessa. YKV ei kyennyt tekemään tarpeeksi paloja vaihtotilanteissa ja peli menikin liian paljon takatilanteen puolustamiseksi. Ensimmäinen jakso päättyi tylyihin lukemiin 1-12.

– Sisäpelistä tehtiin vaikeaa mokaamalla takavaihdot ja ulkopelin huonous liittyi tuohon huonoon valmistautumiseen, manaa Kattelus.

Toiselle jaksolle Kilpa-Veljet lähtivät uudella latautumisella, mutta peli ei vieläkään auennut. Vastustaja teki ensimmäisessä sisävuorossa kolme juoksua ja tähän kotijoukkue pystyi vastaamaan ainoastaan yhdellä juoksulla. Toisen jakson loppulukemat olivat 1-5 Vimpelille.

– Ulkopeli oli luokatonta! Liikettä täytyy saada enemmän ja sitä varmasti myös tulee lauantain peliin. Sisäpelissä emme olleet omalla tasolla – jokainen pystyy nostamaan tasoa seuraavaan peliin, niin hyvä tulee, mietiskelee hyvän debyytin pelannut Antti-Jussi Keskikangas.

– Vimpeliläiset pelasivat todella hyvin ja tekivät voittavia suorituksia jatkuvasti – me emme. Tästä pelistä on vaikea kaivaa mitään mukaan seuraavaan peliin, mutta lauantaina Urheilupuistossa nähdään takuulla aivan erilainen YKV kuin tässä pelissä, tuumii joukkueenjohtaja Janne Ritari.

Tilastot

Palkitut:

I Ville Kattelus
II Antti-Jussi Keskikangas

Nettinikkari.fi tähdistö

*** Antti-Jussi Keskikangas
** Arto Ruuhinen
* Ville Kattelus