Ruovedeltä täysi pistepotti

Perjantai-iltana YKV kohtasi vähemmän tutun vastustajan Ruoveden Pirkat, joka on aiemmin pelannut eri maakunnan lohkossa. Vastustajan joukkue oli aika nuori ja koostui ilmeisesti pääosin omista junioreista. Kilpa-Veljet esittivät jälleen hienoja otteita läpi ottelun niin sisällä kuin ulkona pelaten järkevää ja nöyrää peliä. Ottelu päättyi YKV:n voittoon 0-2 (0-12, 5-17).

Kilpa-Veljet aloitti ottelun sisällä ja lähes tavaramerkiksi muodostunut räväkkä alku toistui jälleen. Ensimmäisen vuoron jälkeen miestä oli tullut kotiin jo viiden kappaleen verran ja taululla komeili 0-5 lukemat. Ruovesi sai välillä tilanteita ykköskärjestä, mutta YKV:n ulkopeli oli betonia! Harmaita hiuksia ylistarolaisille aiheutti vastustajan tuulen nopea kärki, joka kulki lujempaa, kun allekirjoittaneen mopo yläasteella. Kilpa-Veljien onneksi vaihtajien lyönnit saatiin kuitenkin monesti kopiksi ja tilanne kuivumaan sitä kautta. Loppujaksosta pinnoja vierasjoukkue tikkasikin tasaiseen tahtiin ja jakson loppulukemiksi jäi lopulta 0-12.

Sami Kokko
Sami Kokon ruoska sivalsi ulkokentällä useampaan otteeseen ja mailan varressakin lyötyjä oli peräti kahdeksan!

Toisen jakson YKV aloitti ulkovuorosta ja nollasikin vastustajan heti alkuun nopeaan tahtiin. Jakson ensimmäinen sisävuoro Kilpa-Veljien osalta olikin jälleen vahva. Juoksutehtailun aloitti Sami Kokko, joka täräytti pallon kopparin yli kahden juoksun arvoisesti. Pian tämän jälkeen sairastuvalta palannut Sami Kauti löi 1-2 tilanteessa komean pystärin 2-jatkeelta maisemiin ja kiersi kunnarin. YKV löi vielä muutaman yksittäisen pinnan tähän vuoroon ja lukemat taululla olivatkin jo 0-7. Ruovesi sai vähän henkeä päälle toisen ja kolmannen vuoroparin aikana lyömällä neljä juoksua, mutta Kilpa-Veljien vastaus kolmannessa vuorossa oli tyly. Kärjestä tehtiin ensin tilanne, jonka jälkeen YKV löikin juoksuja koko joukkueen voimin tasaiseen tahtiin ja lyöntikierros rullasi kolmanteen kierrokseen asti. Tämän vuoron jälkeen vierasjoukkueen juoksusarakkeessa oli peräti 17 juoksua. Pirkat tulivat vielä kertaalleen sisälle tehden yhden pinnan, joten viimeistä sisävuoroa ei Kilpa-Veljien enää käyttää tarvinnut. Jakso YKV:lle 5-17.

”Jatkettiin täysin siitä, mihin Härmässä jäätiin. Sisäpelissä, joka jätkä tietää roolinsa ja hoitaa sen nöyrästi. Mahtava nähdä, että saatiin jälleen onnistumisia laajalla säteellä ja saatiin pyöritettyä sisäpeliä monta kertaa toiselle kierrokselle asti. Ulkopeli oli myös pitävää. Täytyy kyllä sanoa, että jos tämä vastustajan kärki menisi Kalevan kisoihin, niin ei varmasti olisi viimeinen!”, analysoi joukkueen pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski.

”Vahva esitys. Peli oli kokoajan hallussa. Tästä on hyvä jatkaa!”, totesi upean pelin lautasella pelannut Niko Kuoppala ottelun jälkitunnelmissa.