Nihkeällä esityksellä voitto Lappajärveltä

Kilpa-Veljien vieraskiertue jatkui, kun tiistai-iltana joukkue pelasi vieraissa Lappajärven Veikkoja vastaan. Peli oli aika nihkeää puurtamista läpi ottelun varsinkin mailan varressa ja puolet lyödyistä juoksuistakin oli lahjoja vastustajalta. Ulkopeli oli kuitenkin tarpeeksi hyvää, joten YKV voitti ottelun lukemin 0-2 (1-7, 3-5).

YKV aloitti ottelun ulkona ja ensimmäisestä kahdesta lyöjästä tehtiinkin jo kaksi paloa. Lappajärvi sai vielä rakenneltua takatilanteen, mutta Kilpa-Veljien ulkokenttä kesti tämän rynnistyksen. Sisällä YKV sai peliin lentävän lähdön, kun ensin harhaheitolla tuli yksi juoksu ja tämän jälkeen hyvässä lyönnissä ollut Risto Sarvikas löi kaksi pinnaa. Kilpa-Veljet saivat vielä toisessa vuoroparissa kolme juoksua, joista yksi vapaalla, yksi harhalla ja yksi Esa Sanjaman lyömänä. Nolla meni jälleen rikki vasta viimeisessä vuorossa, kun Jari Kujanpää ei saanut löysää maapalloa kiinni linjassa ja kaveri karkasi tällä kotiin. Ensimmäinen jakso YKV:lle 1-7.

Janne Polvi-Lohikoski esitti jälleen vahvaa ulkopeliä ja myös mailassa vaihtolyönnit onnistuivat.

Toisen jakson YKV aloitti sisällä. Kaksi ensimmäistä juoksua tulivat vastustajan lukkarin vapaataipaleilla ja yksi vielä Risto Sarvikkaan mailasta. Kuten monesti aiemmissakin peleissä, niin vastustaja sai toisen jakson alussa sisäpeliinsä vähän puhtia ja löikin kahteen ensimmäiseen vuoroon kaksi juoksua. YKV:n sisäpeli takkusi pahasti toisella jaksolla, mutta toisessa ja kolmannessa vuorossa Kilpa-Veljet onnistuivat kuitenkin yhdet juoksut raapimaan per vuoro. Vaikka sisäpeli takkusi, niin onneksi ulkopeli kuitenkin piti kohtuu hyvin. Viimeisessä vuorossa Lappajärvi onnistui tekemään tilanteen kakkoskärjestä ja saikin yhden pinnan lyötyä. Toisen jakson käännekohta nähtiin, kun Lappajärven pelaaja iski hienon lyönnin 3-jatkeelle, jolla olisi pitänyt ainakin yhden miehen kotiin ehtiä. Toisin kävi, kun joukkueen kapteeni Arto Ruuhinen haki syöksymällä maan kautta pallon räpyläänsä ja esti lisäjuoksujen syntymisen. Huikea suoritus ”Arvilta”! Tämän jälkeen Lappajärvi ei enää onnistunut juoksuja tekemään ja jakso YKV:lle 3-5.

”Hyvä asia on tietysti, että pystyy vähän nihkeämmälläkin pelillä voittoja raapimaan, mutta seuraavaan peliin pitää sisäpelin palata vanhalle tasolle. Ulkopelissä nähtiin kuitenkin useita hienoja suorituksia ja sieltä löytyy monta onnistujaa. Perjantaina ollaan varmasti terävämpiä vielä!”, kommentoi joukkueen kakkospelinjohtaja Janne Ritari.

”Ihan hyvä esitys kuitenkin, vaikka ykköspelinjohtaja oli lomailemassa kesken kiihkeän kauden. Ulkopeli oli edelleen vahvaa, mutta mailanvarressa oli välillä vähän vaikeaa. Toisella jaksolla ei kentällä tehnyt muut paloja, kuin me sisä- ja ulkovuorossa.”, totesi ykköspalkittu Janne Polvi-Lohikoski.