Kilpa-Veljet palasivat voitokkaasti suomensarjaan

Kilpa-Veljet avasivat kautensa suomensarjassa, kun vastaan asettui Kannuksen Ura 2. Vastustajasta ei ollut juuri muuta tietoa kuin se, että joukkue on nuori ja nälkäinen. Kylmässä ja koleassa säässä pelatussa ottelussa nähtiin keliin nähden kohtalaisen hyviä lyöntejä ja paljon juoksuja.

Ensimmäisen jakson kotijoukkue aloitti räväkästi lyöden kolme juoksua omalla sisävuorollaan. Jakso jatkuikin vakuuttavasti, ja vastustaja sai ensimmäisen kolmostilanteen vasta viimeisessä vuorossa. Kilpa-Veljille harmaita hiuksia aiheutti kopparin Panu Lauttamuksen loukkaantuminen. Hänen tilalleen ulkopeliin hyppäsi Miika Jyrkiäinen.

– Pelin alku oli juuri sellainen kuin suunniteltiin. Kesän ensimmäinen peli ja tiedettiin, että ollaan kovalyöntinen porukka edelleen. Tilannetta vaan päälle, niin pinnoja kyllä tulee, toteaa Kilpa-Veljien ykköspalkittu Sami Kokko.

Toisen jakson YKV aloitti ulkona ja teki vastustajasta kolme paloa nopeaan tahtiin. Sisäpeli oli kuitenkin takkuista ja sama nihkeys jatkui aina jakson loppuun saakka. Pientä tuskaa kotijoukkueelle aiheutti vastustajan lyömä tasoitusjuoksu neljännessä vuoroparissa. Risto Sarvikas onnistui kuitenkin rakentamaan tilanteen itselleen ja löi pallon väliin. Tällä juoksulla kolme pistettä olivat tosiasia!

– Ulkona toinen jakso alkoi hyvin, mutta teimme muutamia helppoja virheitä mailassa, jotka söivät peliä. Lyöntivuoromme katkesi ensimmäisessä sisävuorossa huonoon kohtaan ja se vaikeutti lyöntipeliämme myöhemmissä vuoroissa. Lyöntiratkaisut olivat välillä huonoja, ja teimme itse paljon turhia paloja. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen peli, saimme kolme pistettä ja ulkopeli toimi hyvin. Sisäpeliin pientä petrausta vielä niin hyvä tulee, kommentoi hyvän pelin pelannut Matti Kukkola.

Kokonaisuutena ottelu oli hyvin hallussa kotijoukkueella, ja kolme pistettä tulivat täysin ansaitusti. Joukkueen ykköspelinjohtajan Jukka Polvi-Lohikosken mukaan joukkueella on kuitenkin vielä paljon parannettavaa.

– Ulkopeli kokonaisuutena oli ihan tyydyttävää. Pieniä heittovirheitä meillä tuli, mutta muuten räpylä kesti. Pelin jatkuvuus tökki hieman, ja emme pystyneet pyörittämään sisäpeliä ihan sillä tavalla kuin oli tarkoitus. Kaaripelissä meillä on myöskin parannettavaa. Kolme pistettä on kuitenkin aina kolme pistettä. Pystyimme raapimaan viimeisessä vuoroparissa väkisin voiton itsellemme – se oli hieno suoritus joukkueelta.

Tilastot

Palkitut:

I Sami Kokko
II Risto Sarvikas

Nettinikkari.fi tähdistö:

*** Sami Kokko
** Risto Sarvikas
* Matti Kukkola