YKV sammutti Liekin

YKV jatkoi voittojen tiellä, kun se kohtasi Jurvan Liekin lauantaipäivän ottelussa hiostavalla Ylistaron Urheilupuiston kentällä. Ottelusta voitiin enteillä runsasjuoksuista, koska normaalista poiketen vallitsi kentällä välillä melkoisen navakka myötätuuli. Tätä ei joukkueet osanneet käyttää hyväkseen vaan monet vaaralliset lyönnit painuivat niukasti ja välillä vähän reilummin laittomiksi. YKV punnersi lopulta voittoon lukemin 2-0 (4-1, 6-2).

Ensimmäisen jakson avausjuoksu nähtiin Jurvan avausvuorossa, kun joukkueen parhaimmistoon kuulunut Esa Salo tiputti hallitun roikotuksen polttajan ja kopparin välimaastikkoon, millä joukkueen kärki Jani Tikkala vei Liekin johtoon. YKV sai tasoitusjuoksun harhaheitolla, minkä sai hölkötellä Janne Polvi-Lohikoski. Tämän jälkeen kumpikaan joukkueista ei saanut juoksuja aikaan ennen viimeisen tasoittavaa. Silloin, kun on tiukat paikat kääntyy katseet ratkaisijoihin ja niinhän siinä kävi, niin kuin satoja kertoja ennenkin. Esa Sanjama paukautti hirmu pommin kakkospuolelle, niin ettei koppari saanut lyöntiä poikki ja kenttä rullasi. Tällä lyönnillä kotiin juoksivat Sami Kauti, Risto Sarvikas ja Arto Ruuhinen ja ensimmäinen jakso YKV:lle 4-1.

Sami Kauti
Sami Kauti hoiti jokerin roolin vakuuttavasti tuoden kolme juoksua

Toinen jakso alkoi samoin sävelin, kun Esa Sanjama löi avausvuorossa kaksi pinnaa. Toisessa vuorossa YKV lisäsi johtoa yhdellä, kun Panu Lauttamus kotiutti Pasi Kangasmäen. Jurvalaiset tulivat vielä takapuskuriin kiinni, kun Matti Kukkola puhkaisi ykköstilanteessa kakkosjatkeen 1+1 juoksun arvoisesti. Tämän enempään ei Liekin rahkeet riittänyt vaan Sami Kokon kaksi ja Sanjaman yksi lyöty siivittivät YKV:n toisen jakson 6-2 voittoon.

”Vähän meinasi olla nihkeää pelaamista sisäpelin osalta vaikka keli olisi antanut puitteet kunnon lyöntijuhliin. Pari napsua kun olisi lyöntien suuntaa laskenut niin olisi osunut paremmin valkoisten viivojen väliin, mutta näin tänään. Molemmat pelasivat hyvää ulkopeliä niin pitää olla tyytyväinen kolmeen pisteeseen.” , kommentoi Risto Sarvikas kotivoittoa.

Yhteensattumien vuoksi meinasi YKV:llä olla hankaluuksia saada tuomari- ja kirjurinpaikkoja täytettyä. Tässä kohdassa on hyvä nostaa hattua Jaakko Mansikkamäelle, Aimo Vierille ja kirjurina toimineelle Marjo Heimoselle että he saapuivat pelastamamaan joukkueen pulasta ja tuuraamaan omien tuomareiden poissaoloja.