Tappio ja voitto tuplaviikonlopusta

YKV päätti runkosarjan tuplaviikonloppuun, mistä tuloksena oli tappio Vimpelille ja voitto Ruovedestä. YKV oli varmistanut jo aiemmin oman lohkonsa voiton ja muiden pelien tulosten auttaessa ylistarolaisia riitti joukkueen 11 ottelussa keräämät 23 pistettä myös ykköspaikkaan koko maakuntasarjan länsilohkossa, mikä takaa kotiedun jos ottelut jatkuvat finaaliin asti YKV:n osalta.

Lauantaina YKV matkasi Suomen pesispyhättöön Vimpeliin. Ottelulla ei ollut kummallekaan joukkueelle kovinkaan suurta merkitystä sillä ainoa panos oli se, että YKV olisi pisteitä keräämällä varmistanut koko länsilohkon ykköspaikan joka ratkaistaan pistekesiarvolla, koska molemmissa länsilohkon lohkoissa pelataan eri määrä pelejä. Pisteiden keruu ei kuitenkaan onnistunut vaan hieman puolivaloilla pelannut YKV ei saanut peliään rullaamaan oikein missään kohtaan normaaliin tapaansa. Vimpeliläiset pelasivat hyvää sisäpeliä ja löivät palloa varsinkin vaihtotilanteissa hienosti väliin. Ensimmäisellä jaksolla YKV:n juoksuista vastasivat Esa Sanjama, Niko Kuoppala ja Risto Sarvikas. Vimpeli teki toisessa vuorossa kolme juoksua joten ensimmäinen jakso tasattiin 3-3.

Rike oli pelipäällä Vimpelissä

Toisella jaksolla Vimpeli siirtyi 1-0 ensimmäisessä vuorossa. YKV vastasi tähän Sarvikkaan ja Kuoppalan kotiuttaessa Arto Ruuhisen ja Sami Kokon. Neljännessä vuorossa Vimpelin Jarno Himmelä puhkaisi kolmosrajan tasoittaen ottelun. Lyönnin oikeellisuudesta oltiin molemmissa leireissä ”hieman” eri mieltä ja keskittyminen karkasi tässä kohtaan joukkueilta vähän väärille raiteille. YKV:n pelihuumori katosi tämän sekavan hetken jälkeen niin että kaiken kaikkiaan ViVe löi vielä neljä juoksua enemmän tai vähemmän YKV:n lahjoittaessa niitä ja siirtyi 6-2 johtoon. Tästä YKV ei enää toipunut ja Kokon lyömä juoksu kavensi loppulukemiksi 6-3 ja ottelu kotijoukkueelle 1-0 (3-3,6-3).

”Tästä ottelusta ei jäänyt mitään kerrottavaa jälkipolville.”, oli pettyneen pelinjohtajan Jukka Polvi-Lohikosken kommentti.

II Arto Ruuhinen

Viikonlopun toisessa ottelussa YKV sai vieraita Ruovedeltä, kun paikallinen Pirkat saapui pohjanmaalle. Ottelusta ei kehkeytynyt mitään pesishistorian merkkipaalua sillä YKV sai varsin perussuorituksella kolme pistettä esittämättä mitään ihmeellisyyksiä.

Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin toisessa vuorossa, kun Janne Polvi-Lohikoski löi kakkosjatkeelle, missä koppari päästi pallon ns. ”längistä” maisemiin ja tuloksena 1+1 Panu Lauttamuksen kiertäessä kotiin asti. Tästä jatkoi Esa Sanjama kotiuttamlla Jannen ja Pasi Kangamäki kotittamalla Risto Sarvikkaan. Jakso lopulta YKV:lle 8-2.

Jari Kujanpää
Kujanpää parantaa lukkaripeliä peli peliltä.

Toinen jakso oli hieman tahmeampaa, mutta YKV:n ulkopeli piti Pirkkojen yritykset sen verran tehokkaasti kurissa, että Niko Kuoppalan ja Sami Kokon lyömät juoksut riittivät jaksovoittoon lukemin 2-0. Näin koko ottelu YKV:lle 2-0 (8-2, 2-0).

”Päätettiin runkosarja voittoon, mikä oli pääasia. Ei nyt mitään hienouksia esitetty, mutta ulkopeli pitää edelleen mistä osoituksen vähiten päästettyjä juoksuja koko länsilohkossa. Sisäpelin kanssa on nyt ollut pitempään vähän vaikeaa, mutta eiköhän tämä meidän konkaripainotteinen porukka syty kun seuraavaksi pelataan vain ja ainoastaan voitosta. Tyylillä tai tuloksella ei ole väliä, vain voitot ratkaisee jatkossa!”, mietti nyt jo puheliaampi pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski