Miehille tappio Vaasassa

Kilpa-Veljet pääsivät torstai-illan vieraspeliin lähtemään lähes parhaalla kokoonpanolla, kun ainoastaan Arttu Saari oli loukkaantuneiden listalla. Illan vastustaja Vaasan Maila oli saanut farmijoukkue Vähästäkyröstä hyviä pelimiehiä kärkeensä ja he esittivätkin vahvoja otteita Vaasalaisten riveissä. Ottelu oli varsin kaksijakoinen ensimmäisen jakson ollessa suvereenia YKV:n hallintaa ja toisella jaksolla peli kääntyi selvästi vastustajalle. Ottelun loppulukemat Vaasalle 2-1 (3-12, 10-2, 1-0).

YKV aloitti ottelun räväkästi ja lyöntikierros menikin pariin kertaan ympäri. Kilpa-Veljet takoivat ensimmäiseen sisävuoroon kuusi juoksua. YKV:n vahvasta alusta ei kotijoukkue enää toipunut ja myös ulkopelin pitäessä hyvin, vei ensimmäisen jakson Kilpa-Veljet lukemin 3-12. Loukkaantumiset rikkoivat ikävästi joukkueen runkoa ensimmäisen jakson alun jälkeen. Risto Sarvikas joutui siirtymään jokeripaitaan jo ensimmäisen sisävuoron jälkeen ja Ristoa paikkaamaan ulos tuli Sami Kauti, joka myös loukkasi reittään ensimmäisellä jaksolla, mutta pystyi vielä jatkamaan ulkona. Arto Ruuhinen siirrettiin varotoimenpiteenä lyöntijärjestyksessä peräpäähän pienen jalkavamman takia. ”Arvi” pystyi kuitenkin pyristelemään kopparina pelin loppuun asti.

Niko Kuoppala oli hyvässä pelivireessä, niin sisällä kuin ulkona.
Niko Kuoppala oli hyvässä pelivireessä niin sisällä, kuin ulkona.

Toisella jaksolla Vaasan Maila heräsi taistelemaan ja sai lyöntipelinsä rullaamaan mallikkaasti lyöden ensimmäiseen sisävuoroon kolme pinnaa. YKV:n ulkovuorossa jo aiemmin loukkaantunut Sami Kauti joutui taistelusta huolimatta jättämään lopulta ulkokentän ja hänen tilalleen kehiin hyppäsi Jussi Ylimäki. Peli oli Kilpa-Veljillä kohtuu sekaisin koko toisen jakson ajan ja mailan varressa tehtiin huonoja ratkaisuja lähes järjestäen. Toinen jakso ei jättänyt selittelyille sijaa Vaasan Mailan voittaessa jakson lukemin 10-2. Suurin osa juoksuista tuli hyvillä lyönneillä ja lukemat olivat vähintäänkin oikeudenmukaiset.

Supervuoron YKV aloitti ulkona. Vaasan Maila onnistui tekemään yhden juoksun kärjestä ja peli oli vielä täysin voitettavissa. Kilpa-Veljet lähti omaan sisävuoroonsa uskoa täynnä, mutta vaasalaiset saivat tehtyä keulasta heti yhden palon alkuun. Kriittisin hetki nähtiin kuitenkin, kun YKV sai harhaheitolla Sami Kokolle takatilanteen. Kokko painoi kovan pommin 2-luukkuun ja lähes kaikkien kädet nousivat jo ylös läpilyönnin merkiksi, mutta sitten tapahtui jotain ihmeellistä. Vaasan Mailan kakkosvahti haki yhdestä pompusta lähes metrin korkeudelta uskomattoman ”gamesaverin” ja nappasi pallon räpyläänsä. Jos pallo olisi läpi mennyt, niin sillä olisi mahdollisesti se kaksi tarvittavaa juoksua tullut, mutta jossittelu on turhaa. Kerrassaan upea ulkopelisuoritus ja mihin paikkaan! YKV sai tämän jälkeen vielä ajotilanteen, mutta siitä seurauksena oli koppi ja kenttä tyhjäksi. Supervuoro Vaasalle 1-0.

”Ensimmäinen jakso oli vahva, mutta toisella jaksolla tehtiin mailan varressa todella huonoja ratkaisuja ja ei saatu peliä rullaamaan. Ja toisella jaksolla pariinkin kertaan kopitettiin palottomassa 1-2 tilanteessa meidän nopeimmat miehet kärjestä, niin ei vaan saa käydä.”, kommentoi pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski pelin jälkeen.

”Aloitettiin peli erinomaisesti. Tehtiin ensimmäiseen vuoroon kuusi juoksua ja kolmostilanteitakin jaksolla kertyi hulppeat 17 kappaletta. Toinen jakso pelattiin alle oman tason eikä tilanteitakaan enään saatu aikaan. Superissa saatiin vielä tilanne yhdellä palolla, mutta sekin kuivui koppiin. Laskeva trendi kuvaa hyvin eilistä peliä. Keskiviikkona YPJ saa vastaansa ärsytetyn YKV:n!”, toteaa joukkueen kapteeni Arto Ruuhinen.