Alavus vei pisteet mukanaan – Kilpa-Veljien sisäpeli tehotonta

YKV sai keskiviikkoiltana vieraita Alavudelta, kun kovana ulkopelijoukkueena tunnettu Peli-Veikot saapuivat Urheilupuistoon. Ottelu oli vähä juoksuinen, ja myös kotijoukkueen ulkopeli Ville Katteluksen johdolla piti hyvin. Juoksutehtailun aloitti YKV toisessa vuoroparissa, kun Olli Saukkorannan epäonnistunut lyönti tippui onnekkaasti räpylän kautta kenttään. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannessa vuoroparissa, kun vierailijoiden Antti Toivola löi vahvasti etulaittomalta näyttäneen kolmosrajaleikkurin pellolle, josta tuloksena kaksi juoksua. Ensimmäinen jakso vierailijoille lukemin 1-2.

– Laittomalla lyönnillä ratkaistiin ensimmäinen jakso. Videolta katsoin vielä pelin jälkeen, että noin puoli metriä laiton lyönti. Mutta täytyy sanoa silti, että omakaan peliesitys ei ollut kyllä mistään kotoisin. Kauden huonoin sisäpeli ehdottomasti, harmittelee pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski.

– Ulkopeli oli väkevää, ja nopealla tempolla saatiin sotkettua kaverin sisäpeliä niin hyvin, että kolmannessa vuoroparissa pääsivät vasta lyöjäkierroksen läpi. Vaikka jakson ratkaisulyönti aiheutti parranpärinää, niin todellisuudessa jakso kaatui huonoon sisäpeliin. Kahdeksalla kolmostilanteella pitää saada enemmän pinnoja kuin yksi, analysoi vaikeita syöttöjä tarjoillut Ville Kattelus.

Toiselle jaksolle kotijoukkue teki pieniä muutoksia ja siirtyi kahden kärjen pelaamiseen. Sisäpeli ei siitäkään huolimatta auennut millään, ja vastustajan hyvä ulkopeli piti Kilpa-Veljet nollilla koko jakson. APV onnistui tekemään kolme juoksua, jotka riittivät jaksovoittoon. Toinen jakso APV:lle lukemin 0-3.

– Sisäpelin osalta peli oli hieman hukassa, eikä saatu kotiuttajille ruokaa. Ulkopeli näytti hyvältä läpi ottelun ja se tuottikin hankaluuksia vastustajan kotiuttajille. Tiukka ja tasainen vääntö, joka kallistui lopulta Alavuden eduksi, kertoo Aapo Hautakangas.

– Ulkopeli meillä kesti, mutta mielestäni kumpikaan joukkue ei esittänyt mailanvarressa mitään kovin hyviä otteita pelissä. Me tehtiin takapaloja ja tyhmiä paloja aivan älytön määrä. Ei oltaisi varmaan tällä lyöntipelillä enempää ansaittukaan, päättää Jukka Polvi-Lohikoski.

Tilastot

Palkitut:

I Matti Kukkola
II Antti-Jussi Keskikangas

Nettinikkari.fi tähdistö:

*** Matti Kukkola
** Antti-Jussi Keskikangas
* Aapo Hautakangas