YKV avasi kauden voitokkaasti

YKV kohtasi kauden avausottelussaan Vimpelin kolmosjoukkueen. Vimpeli tarjosi hyvän vastuksen Kilpa-Veljille etenkin toisella jaksolla, mutta ottelu päättyi kuitenkin lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 2-0 (10-0, 5-3).

YKV:ltä puuttui pelistä nopeakinttuinen Panu Lauttamus ja yleensä lukkarin tontilla operoiva Niko Kuoppala oli vielä varotoimenpiteenä sivussa ulkopelistä. Kotijoukkueen sisäpeli rullasi ensimmäisellä jaksolla varsin mallikkaasti (lukuunottamatta toista vuoroa) ja räpylä piti hienosti. YKV sai onnistumisia laajalla rintamalla, joka on tietysti hieno merkki jatkoa ajatellen. Ensimmäisen jakson kolmannessa vuorossa YKV koki ikävän takaiskun, kun kovalyöntinen Arttu Saari reväytti takareitensä tiukassa pesäkilvassa ja joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen ulkopeliin hyppäsi loistavan pelin pelannut Sami Kauti, joka jatkoi loistavia otteita myös ulkopelissä. Ensimmäinen jakso meni YKV:lle 10-0.

Esa Sanjama
Esa Sanjama alkoitti kauden räväkästi kuudella lyödyllä juoksulla.

Toisella jaksolla YKV muutti hiukan lyöntijärjestystä, kun ulkopeliin polttolinjaan tullut Sami Kauti siirtyi kärkeen ja muut pykälän isommalle numerolle. Samalla numerolla kolme pelannut Jari Kujanpää siirrettiin pommittamaan peräpäähän numerolle seitsemän. Toinen jakso alkoi uneliaasti YKV:n osalta, kun Vimpeli pääsi ensin harhaheitolla johtoon ja sen jälkeen löi toisen juoksun kovalla 3-rajalyönnillä tehden lukemiksi 0-2. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan teki kahdessa seuraavassa vuorossa pinnan kummassakin ja ratkaisi pelin lopulta kolmannessa vuorossa tehden kolme juoksua. Toinen jakso kotijoukkueelle 5-3.

”Hyvä tulos kauden avauspelistä! Varsinkin ensimmäinen jakso oli vakuuttavaa tekemistä, mutta toisella jaksolla teimme mailan varressa välillä huonoja ratkaisuja. Peli kuitenkin oli meidän hallussa kokoajan. Kokonaisuutena on sanottava kyllä, että joka äijä hoiti tonttinsa hienosti ja tästä on hieno lähteä jatkamaan pelejä.”, kommentoi YKV:n pelinjohtaja Jukka Polvi-Lohikoski.

”Kauden avausmatsi takana ja pinnat plakkarissa. Ottelun eka jakso meiltä suvereeni esitys. Toinen jakso oli taas sitten hieman nihkeämpi reilun avausjakson voiton jäljiltä, mutta kokoajan peli oli meidän hallussa ja kartta selvillä. Tästä on hieno jatkaa kautta etiäpäin!”, tuumaili pitkästä aikaa Kilpa-Veljien peliasun pukenut Sami Kokko.