Tunnetta ja hyvää pesäpalloa – tappiosta huolimatta

Oskari Mäkelä suoriutui hyvin debyytistään lautasen ääressä.

Kauden kotiavauksessa Alavuden Peli-Veikot kävi hakemassa täyden pistepotin Taro-areenalta jaksoin 0-2 (3-9, 2-6).

Keltamustien kausi on alkanut kahdella tappiolla. Avausottelusta Vimpelistä mukaan tuli piste, mutta sarja kovimpiin joukkueisiin lukeutuva Alavus oli Taro-areenalla kauden toisessa ottelussa parempi suoraan kahdessa jaksossa. Ottelun lähtökohdissa olimme haastaja-asemassa ja APV osoitti, miksi se on sijoiteltu ennakkospekulaatioissa sarjan kärkeen.

Isoon rooliin ottelussa nousivat läpilyönnit, joita vieraileva Alavus onnistui kylvämään useammankin, ja moni vieraiden juoksuista tulikin juuri läpilyöntien seurauksena. Vierailijoiden sisäpeli rullasi mallikkaasti, kun taas keltamustilla erityisesti kotiuttaminen oli melkoisen hankalaa.

– Sisäpeli oli yleisesti ottaen hyvää ja tilanteita tehtiin kohtuullisen hyvä määrä. Jatkuvuus kotiutustilanteille kuitenkin puuttui, kahdessa ensimmäisessä ottelussa Kilpa-Veljien ykköspalkinnon pokannut Ossi Maunula harmittelee.

Ottelu alkoi erinomaisesti ja APV jäi nollille ensimmäisen aloittavalla, mutta seuraavien vuorojen aikana vierailijoiden sisäpeli alkoi toimimaan. Tämän seurauksena ensimmäinen jakso meni vierailijoille peräti 9-3-lukemin. Kilpa-Veljien sisäpeli alkoi aueta vasta neljännen tasoittavalla, mutta se oli 9-1-tilanteessa liian myöhäistä. Viimeisessä vuoroparissa Tuomas Rajahalme onnistui kotiuttamaan Keijo Saarenmaan ja Niko Honkaniemi Joonas Marttilan.

Toinen jakso oli avausjaksoa huomattavasti tasaisempi. Toisen aloittavalla Miika Laitamäen lyönti riitti kotiuttamaan Oskari Mäkelän, joka siirsi keltamustat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. APV nousi kuitenkin tasoihin heti saman vuoroparin lopettavalla, kun alavutelaisten kärki Otto Kauppinen löi kunnarin tyhjään kenttään. Kauppisen lyönti painui kakkospuolelta lähes pyörätielle asti.

Jakso pysyi tasaisena aina viimeiseen vuoropariin saakka. Neljännen aloittavalla Kilpa-Veljet pääsi johtoon APV:n suosiollisella avustuksella, kun kolmoselle tarkoitettu polttoheitto meni ohi pitkälle sikakallion takaiselle pellolle. Tämän avustuksella Janne Polvi-Lohikoski toi Kilpa-Veljien 2-1-johtojuoksun.

”Pelissä oli tunnetta ja paikallinen yleisökin oli mahtavasti mukana” – Ossi Maunula

Tasoittavalla sisään tullut APV onnistui jälleen heti kärkeen. Asialla oli sama mies, Kauppinen, joka täräytti pallon tismalleen samaan ruutuun kuin hetkeä aiemmin ja juoksi illan toisen kunnarinsa. Kenttä oli miehen edessä jälleen tyhjä, mutta kunnari riitti tasatilanteeseen ja näin ollen varmistamaan APV:lle voiton. Viimeisen naulan keltamustien arkkuun löi Antti Toivola, joka tyhjäsi pajatson sijoittamalla pallon kopparien yli. Neljä juoksua oli kuitenkin kosmetiikkaa, sillä yksikin olisi riittänyt vierailijoille kolmeen pisteeseen.

Pelissä on kuitenkin hyviä elementtejä, mutta vielä aivan optimisuoritusta ei ole saatu irti. Ulkopelissä pienet ajatusvirheet maksoivat hintaa sarjan kärkijoukkuetta vastaan, joka hyödyntää surutta tarjotut tilanteet.

Myös tuore hankinta Mäkelä pelasi hyvän debyytin lukkarina.

– Ulkona olimme yleisesti ottaen hyviä. Tilanteita vastustaja sai ehkä liian helpolla ja läpilyönnit nujersivat meidät. Mäkelä toi etukentälle kyllä huomattavan paljon tukea siten, että lyhyillä näpeillä vastustajat eivät päässee juhlimaan, Maunula kehuu.

Pelissä oli myös hyvä tunnelma, josta joukkue haluaa kiittää paikalle saapunutta yleisöä. Tunnettakin kentälle saatiin, kun näkemyksiä vaihdettiin puolin ja toisin.

– Tänään peli sujui hyvin ja nautin pelaamisesta, kun oli kova porukka vastassa. Toivottavasti lopputuloksesta huolimatta peli oli viihdyttävä, sillä pelissä oli tunnetta ja paikallinen yleisökin oli mahtavasti mukana, Maunula kiittelee.

Seuraavaksi Kilpa-Veljien karavaani starttaa keskiviikkona Kannukseen Uran vieraaksi. Tavoite on kristallinkirkas.

– Kannukseen lähdetään yhdellä selkeällä ajatuksella: kauden avausvoiton kanssa tulemme kotiin, Maunula linjaa.

Ykköspalkinnon ottelussa sai Maunula ja kakkospalkinnon Saarenmaa. Saarenmaan esittelemät syöksykopit toivat myös nimityksen ottelun energisimmäksi pelaajaksi.