Toisen jakson hurmosvuoropari toi yhden pisteen Peräseinäjoelta

Miika Laitamäki aloitti läpilyönnillään keltamustien kirin toisella jaksolla.

Keltamustat hävisivät keskiviikkoillan vieraspelin Peräseinäjoen Toivetta vastaan. Legendaarisen Martti Ahokkaan suojatit olivat parempia jaksoin 2-1 (8-5, 7-9, 1-0).

Kilpa-Veljet metsästää edelleen kauden avausvoittoaan. Peräseinäjoella oli jälleen pienistä kiinni, ettei voittotili olisi viimein auennut, mutta jälleen kerran vastustaja onnistui ratkaisevalla hetkellä tekemisessään.

Avausjaksolla oli hyviä elementtejä, mutta peräseinäjokelaisista Antti-Jussi Keskikangas onnistui tyhjäämään pajatson neljän juoksun arvoisesti kolmannen aloittavalla, siirtäen Toiveen 7-2-johtoon. Tämän jälkeen Keskikangas vielä kotiutettiin ja näin ollen jaksovoitto oli vahvasti Toiveen käsissä. Keltamustat kirivät vielä kolmen juoksun päähän, mutta isännät korjasivat 8-5-jaksovoiton.

Toisella jaksolla ratkaisun makua saatiin kolmannen vuoroparin lopettavalla, kun keltamustien heitto suuntautui laskuojaan ja pallon siellä ollessa, syntyi peräseinäjokelaisten 3-2-johtojuoksu ja samalla kolmostilanne. Tilanne purkautui vielä vapaataipaleen turvin ja kotiin hölkötteli kolmosella ollut Kai Köykkä ja tämäkin jälkeen Juha Salovaara kotiutti Matias Rauhalan.

Toisen jakson neljännen vuoroparin aloittavaan sisävuoroon lähdettiin peräseinäjokelaisten 5-2-johdossa, mutta muutama hyvä lyönti vei keltamustat karkumatkalle. Ensin VäVi-laina Miika Laitamäki täräytti pallon kakkospuolelta horisonttiin ja kiersi kunnarin, jonka aikana kotiin juoksivat Ossi Maunula ja Oskari Mäkelä. Seuraavana samaan paikkaan sivalsi Pasi Rantala, jonka lyönnin turvin Laitamäki ja Arto Ruuhinen tulivat kotiin ja Rantala kiersi itse kunnarin.

Vielä Rantalakin ehti itse kotiin Tuomas Rajahalmeen lyönnillä ja näin ollen siirryttiin 9-5-johtoon, joka kesti ulkovuorolla, kun Toive sai aikaiseksi vain kaksi juoksua.

Neljännen aloittavan hurmosta ei saatu mukaan supervuoroparin aloittavaan sisävuoroon ja juoksut jäivät tekemättä. Lopulta Peräseinäjoki onnistui saamaan voittojuoksun harhaheiton turvin ja keltamustien avausvoitto antaa odottaa itseään.

Ottelussa koettiin myös menetyksiä, kun kärki Keijo Saarenmaa joutui sairastuvalle, eikä paluupäivästä ole tietoa. Myös Niko Kuoppala saattaa olla tovin sivussa. Seuraavan kerran avausvoittoa metsästetään tiistaina 11.6 Taro-areenalla, kun Seinäjoen Maila-Jusseista haetaan revanssia.

Tilastot

Ottelun energisimmäksi pelaajaksi valittiin Pasi Rantala, jonka läpilyönti ja tuotu juoksu takasivat toisen jakson voiton.