Naisten runkosarja päätyi toiselle sijalle – Finaalissa vastassa Ylihärmä

YK-V:n kausi päättyi 21. elokuuta vieraspelissä Ylihärmässä.

Keltamustien naisten runkosarja saatiin päätökseen 21. elokuuta vierasottelulla Ylihärmän Pesis-Junkkareita vastaan.

Viimeisen runkosarjan ottelun naiset hävisivät Ylihärmän vieraana jaksoin 1-0 (11-3, 3-3), ja näin ollen Kilpa-Veljet jäi runkosarjassa toiseksi Ylihärmän taakse. Muilla joukkueilla runkosarjaa on vielä jäljellä joitain otteluita, mutta niiden lopputulokset eivät enää kahden parhaan kärkeen vaikuta.

Koko kauden ajan keltamustat olivat onnistuneet ottamaan pisteitä jokaisesta ottelusta, mutta viimeisessä pelissään Kilpa-Veljet jäi ensimmäistä kertaa pisteittä. Viimeisen Ylihärmä-ottelun avausjakso alkoi varsin hyvin ja ylistarolaiset ottivat 2-0-johtoaseman, mutta muutama heikko ulkovuoro käänsi johtoaseman 11-2-tappioasemaksi.

– Olimme kaksi ensimmäistä vuoroa ihan hyvin mukana, mutta sitten tuli sysimusta ulkovuoro, jossa he löivät sen kuusi tai seitsemän pinnaa. Pieniä virheitä tuli, ja meni esimerkiksi ajotilanteessa takaa läpi. Oikeastaan siihen heikkoon ulkovuoroon se jakso suli, eikä tasoittavalla ollut oikein enää mitään tehtävissä, naisten pelinjohtaja Toni Myllyniemi kertaa.

Toinen jakso oli keltamustilta ehjempi, mutta se päättyi 3-3-tasatulokseen. Kahdesti Kilpa-Veljet otti ottelussa kuskin paikan, mutta Ylihärmä kuittasi tasoittavilla vuoroillaan. Neljännen tasoittavalla YK-V ei kuitenkaan täyttä pistepottia Ylihärmälle antanut, vaan nollasi otteluemännät.

Näin ollen ottelu päättyi 1-0-jaksoin Ylihärmälle.

– Haimme hieman pelipaikkoja finaaleja silmällä pitäen. Ulkopeli oli toisella jaksolla aivan hyvää, emmekä antaneet enää räpylästä turhia juoksuja vastustajalle. Pari huonoa ulkovuoroa ja melko heikkoa sisäpeliä, siihen me tänään kaaduimme. Niistä pienistä virheistä kun pääsemme eroon, olemme vahvoilla finaaleissa, Myllyniemi uskoo.

Toni Myllyniemi on johtanut Kilpa-Veljien peliä kuluvalla kaudella.

Finaalit alkavat Ylihärmästä

Runkosarjan kakkospaikka varmisti sen, että Ylistarossa pelataan tänäkin vuonna Maakuntasarjan finaaliotteluita. Vastustajaksi valikoitui juuri viimeisellä kierroksella kohdattu Ylihärmä.

Runkosarja oli kokonaisuutta tarkastellen keltamustilta varsin vaihteleva. Hyvinä aikoina voittoputki venähti todella pitkäksi, ja 2-0-voittojakin ropisi parhaimmillaan viisi kappaletta putkeen, mutta runkosarjan kolme viimeistä peliä YK-V hävisi. Kaksi Ylihärmä-ottelua edeltävää ottelua tosin venyivät aina kotiutuslyöntikilpailuun, jotka kumpikin kääntyivät vastustajille.

– Olivat nämä viimeisetkin ottelutkin tiukkoja pelejä. Toki hävisimme kotiutuslyöntikisoissa, mutta emme ole niihin juuri kauden aikana paneutuneetkaan, Myllyniemi huomauttaa.

Ringissä on ollut paljon pelaajia ja pelipaikat ovat eläneet hieman lähes jokaiseen otteluun.

– Vaihtuvuus on ollut aika suurta. Pitäisi viimeistään nyt saada ydinporukka kasaan, millä lähdetään finaaleja tahkoamaan eteenpäin. Niin, että saisimme lyöntijärjestystä ja ulkopelin rytmitystä pidettyä samana, Myllyniemi kertoo.

Kokonaisuutta pelinjohtaja pitää vaihtelevana, mutta uskoo, että finaalisarjan voittoon on täydet mahdollisuudet. Rahtunen enemmän huolellisuutta, ja sarjavoitto alkaa olla lähellä.

– Vuoristorataa tämä on ollut. Viimeiset kolme peliä olivat sellaisia, että pelasimme kenties heikointa peliä koko kaudella. Nurmossakin esitimme toisella jaksolla tosi hyvää peliä, mutta sitten superiin ja kotariin se vähän lopahti. Tasaisuutta kun saadaan jaksojen ja vuorojen sisälle ja pientä huolellisuutta jokaiselle osa-alueelle, niin hyvin menee, Myllyniemi luottaa.

Maakuntasarjan finaalit pelataan syyskuun ensimmäisellä viikolla myöhemmin tarkentuvalla aikataululla. Seuraa tiedottelua kotisivuillamme ja SoMessa!