YK-V kehittyy myös taustoilla – Talousryhmä vahvistaa toiminnan pohjaa

Talousryhmän muodostavat Pekka Rajahalme, Marko Honkaniemi, Joonas Marttila, Jukka Polvi-Lohikoski, Risto Sarvikas, Arto Ruuhinen ja Janne Polvi-Lohikoski.

Syksyllä 2016 YK-V:n uudelleenrakennustalkoot ottivat yhden ison askeleen, kun keltamustat nousivat Maakuntasarjasta Suomensarjaan kesäksi 2017. Toiminta on nytkähdellyt hiljalleen eteenpäin ja kolmanteen peräkkäiseen miesten Suomensarja-kauteen seurassa valmistaudutaan jälleen vahvistunein kuvioin.

Kesän 2010 jälkeen YK-V:n pesistoiminta koki kovimman iskunsa siten 1970-luvun lopun, jolloin vuosikymmeniä jatkunut pesistoiminta lakkasi kokonaan liki kymmeneksi vuodeksi.

Väkevästi vihkoon menneen Ykköspesis-kauden 2010 pääteeksi miehet lähtivät hakemaan seuraavaksi kaudeksi vauhtia aina Maakuntasarjasta saakka. Tytöt pelasivat vielä kesällä 2010 Superpesistä ja juniorijoukkueita oli useammalle ikäryhmälle niin pojissa kuin tytöissä.

Seuraavana kesänä koko toiminta oli kuitenkin kuihtua kasaan. Omat pojat lähtivät Maakuntasarjaan ja Piirisarjaan, mutta muu toiminta ympärillä oli enää hyvin vähäistä. On ollut muutaman kerran vaakalaudalla, jatkuuko toiminta lainkaan edustusjoukkueissa, mutta kaudet on aina saatu vietyä läpi.

Nyt yhdeksän vuotta kesästä 2010 YK-V:n miehet valmistautuvat kolmanteen peräkkäiseen Suomensarja-kauteensa ja vuoden 2016 kesällä aloittaneet naiset pelaavat Maakuntasarjassa. Junioritoiminta on elpymässä uudelleen entisiin mittoihinsa ja lisää innokkaita pelaajanalkuja on tullut pesistoimintaamme mukaan.

Hiljalleen toiminta kehittyy ja miesten Suomensarja-joukkue on jälleen pykälän viimevuotista vahvempi. Sekä miesten Suomensarja-joukkue että naisten Maakuntasarja-joukkue tavoittelevat kärkisijoja sarjoissaan.

”Ajatuksena pitää olla, että toiminta on muutaman vuoden päästä parempaa tai vähintään samanlaista”

Miesten edustusjoukkueen talouspohjan vahvistamiseksi viime syksynä perustettiin talousryhmä, jonka muodostaa seitsemän henkilöä sekä joukkueesta että taustalta.

– Idea tähän lähti puhtaasti tarpeesta. Toiminta ei ole tietenkään ilmaista, koska salivuorot, pelireissut ja varusteet maksavat aina jotain. Totesimme, että meillä on tällainen mahdollisuus ja halukkaita tekijöitä, joten levennetään hartioita, miesten Suomensarja-joukkueen kapteeni ja talousryhmän jäsen Arto Ruuhinen kertoo.

Yhteistyökumppanuuksia tulevalle kaudelle on haettu aiempaa laajemmalta alueelta. Näkyvin yhteistyökuvio on kuitenkin paikallinen, kun Urheilupuiston pesisstadion tunnetaan ensi kesänä Taro-areenana. Tuleva kesä on ensimmäinen vuosiin, kun Urheilupuiston kenttä saa nimen yhteistyökumppanuuden kautta.

– Yhteistyökumppanuutemme ovat aiemmin rajoittuneet lähes pelkästään Ylistaron alueelle, mutta tulevalle kaudelle halusimme laajentaa toimintaa. Ryhmän jäsenet hoitavat toimintaa melko itsenäisesti, mutta kokoonnumme tasaisesti yhteen ja katsomme, mitä kukakin on saanut aikaan, Ruuhinen taustoittaa.

– Vastaanotto alueen yrityksissä on ollut hyvin positiivista, Ruuhinen kiittelee.

Kauden 2016 päätteeksi YK-V nousi takaisin Suomensarjaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Talous- ja toimintapuoli on ollut pitkään suurilta osin pelinjohtajan ja jaoston puheenjohtajan Jukka Polvi-Lohikosken harteilla, mutta nyt vastuuta on saatu jaettua laajemmalle ryhmälle.

– Käytännössä tämä on ollut Jukan harteilla lähes sataprosenttisesti. Hän tekee edelleenkin ison työn tämän eteen, mutta nyt taustalla on muitakin. Meillä on toki viime vuotta laajempi rinki, treenaamme enemmän ja pelejä on enemmän, joten kulujakin pitää kattaa enemmän. Tarkoitus olisi, että aivan nollasta ei tarvitse lähteä seuraavaan kauteen, Ruuhinen sanoo.

Paitsi talouspuolella, myös muilla osa-alueilla seura haluaa ottaa uusia askeleita. Mediatuotantoon ja markkinointiin, etenkin markkinointiviestintään, panostetaan tulevalla kaudella aiempaa enemmän.

– On ollut ilo huomata tässä, että myös muu taustatoiminta on kehittynyt. Joukkue on todella urheilullinen ja kestämme varmasti vertailun aika moneen muuhun seuraan tällä hetkellä, Ruuhinen linjaa.

Tavoite on ottaa kestävällä pohjalla edistysaskeleita kohti tulevaisuutta ja kehittää paikallista pesistä eteenpäin toiminnan sallimissa rajoissa. Seuraava askel otetaan aina, kun siihen ollaan varmasti valmiita.

– Ajatuksena pitää olla, että toiminta on muutaman vuoden päästä parempaa tai vähintään samanlaista. Toivottavasti tulevaisuudessa saadaan enemmän myös omia junnuja joukkueeseen. Haluamme tehdä sellaista toimintaa, jota nuoretkin katsovat, että kannatta treenata, jotta voin pelata joskus tuolla, Ruuhinen muotoilee.­