Ei mennyt maaliin – Peli Kannusta vastaan lässähti toisella jaksolla

Kannuksen reissu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja mukaan tarttui ainoastaan yksi sarjapiste. Loppulukemat kirjattiin kannuslaisille jaksoin 2-1 (0-5, 3-2, 0-0, 4-1).

Keskiviikkoillan Kannus-reissulta lähdettiin hakemaan kauden avausvoittoa, mutta tällä kertaa jäi vain luu käteen. Avaimet voittoon olivat olemassa, mutta parhaimpaan suoritukseen ei tällä kertaa pystytty. Jokaisella osa-alueella oli pientä takkua, eikä peliä saatu rullaamaan ehjänä sisä- eikä ulkopelissä.

Avausjakso meni tuloksellisesti hyvin. 5-0-lukemat riittivät korjaamaan ensimmäisestä jaksosta voiton kotiin, mutta peli ei avausjaksollakaan ollut aivan uomissaan. Riittävät juoksut onnistuttiin kuitenkin sisäpelissä lyömään, mikä takasi jaksovoiton.

Ulkopelissä tekeminen oli pääsääntöisesti hyvällä tasolla. Kotijoukkue sai ainoastaan muutaman kolmostilanteen luotua avausjakson aikana.

Avausjaksolla ratkaiseviksi juoksuiksi nousivat lyöjäjokeri Niko Honkaniemin kolmospuolen puhkaisseella lyönnillä tulleet kaksi juoksua, joilla Kilpa-Veljet siirtyi 4-0-johtoon. Kolmannen aloittavalla tämä riitti, eikä Kannuskesta ollut enää nousemaan tasoihin.

Toisella jaksolla sisäpeli oli erittäin raskasta puurtamista. Virheet leimasivat peliä ja miestä ei meinattu saada kotiin. Samaa ongelmaa oli koko ottelun ajan: vaikka voitimme kolmostilanteet 20-9, ei se konkretisoitunut tulostaululle. Kannus sai yhden juoksun ja tilanteen läpilyönnillä, ja läpilyöntiä seuranneesta tilanteesta syntyi myös Kannuksen 3-1-juoksu kolmannen aloittavalla.

Neljännen aloittavalla Kannus onnistuttiin nollaamaan ja 3-1-tilanteessa oli mahdollisuus vielä nousta tasoihin ja jaksovoittoon. Ensimmäinen kotiutus onnistuikin, kun Tuomas Rajahalme löi kotiin Miika Paasimäen. Tämän jälkeenkin onnistuttiin luomaan kaksi tilannetta, mutta kumpikin päättyi paloon.

Supervuorossa Kannus jäi avausvuorolla nollille, joten superin lopettavalla yksi juoksu olisi riittänyt voittoon. Siinä lähes onnistuttiinkin, mutta Joonas Marttilan valitettava lihaskramppi lipun jälkeen kotitaipaleella vesitti voittohaaveet.

Kotiutuslyöntikilpailussa Kannukselta onnistui kaikki ja Kilpa-Veljiltä ei mikään. Näin ollen isännät korjasivat 2-1-voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Kotiutuslyöntikilpailu päättyi 4-1-isäntien nimiin.

Ykköspalkinnon pokasi Keijo Saarenmaa ja kakkospalkinnon Oskari Mäkelä. Toista kertaa putkeen Saarenmaa saa energisimmän pelaajan tittelin.